Kárpátaljai káposztasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vujutka
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
87
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
350
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 276.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 671 micro
-
β-karotin 1797 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
87
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 825 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2684 micro
-
β-karotin 7187 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2274 micro
Összesen
350
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát egy zöldségszeletelőn felszeleteljünk csíkokra, az uborkát, a hagymát szintén. A homogenitás elérése érdekében a répát nagy sajtreszelőn szoktam lereszelni. Ha rakunk bele újhagymát is, akkor azt simán késsel vágjuk fel.
- A következő lépés ízlés kérdése, én mióta próbálok egészségesebben főzni, az utóbbit választom, de leírom mind a kettőt.
- Nos az első lehetőség, mint mikor uborkasalátát készítünk, jó alaposan besózzuk, és pár perc múlva ha levet eresztett, kicsavarjuk.
- A második lehetőség mostanában nekem szimpatikusabb, csak annyi sót teszünk rá, amennyit érezni rajta, de nem kell kicsavarni belőle a felesleget. Jó alaposan összekavarjuk.
- Aztán készítünk rá egy sima cukros ecetes vizes levet, amibe még teszünk valamennyi sót, az ízhatást az mindenki maga döntse el, mennyire legyen édes vagy sós. Én édesebben szoktam.
- Öntsük rá a salátánkra levet, és szórjuk meg jó alaposan kaporral, ne sajnáljuk. Lehet akár azonnal is fogyasztani, vagy állni hagyni a hűtőben, mivel folyamatosan érnek össze az ízek, így midig változik.:)
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11781
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vujutka
15 recept
Kárpátalján ettem sokszor ilyet, és mindig nagyon ízlett, így magamévá tettem a receptet. Friss, és szinte nem kell hozzá semmi a káposztán kívül, ha valamilyen zöldség kimarad, sem fog hiányozni belőle, így szuper mentőöv, télen-nyáron. Minden sült, rántott vagy grillezett húshoz, sőt zöldséghez illik. Még nem volt olyan, aki megkóstolta volna, és ne ízlett volna neki. :)