r
Nosalty Logó

Kárpátaljai káposztasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
vujutka
Kárpátaljai káposztasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    671 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2684 micro
  • β-karotin
    7187 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2274 micro
Összesen 350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

  • 10 dkg uborka (kb egy negyed kígyóuborka vagy 2 db sima uborka)
  • 1 nagy db vöröshagyma (ha jobban szeretjük, lehet többet is beletenni)
  • 1 db sárgarépa (kihagyható)
  • 3 db újhagyma (ha szépet kapunk, mehet bele a zöldje is. Ezt is ki lehet hagyni, az alapreceptben nincs benne.)
  • ízlés szerint
  • 2 ek ecet (10 %-os)
  • kapor ízlés szerint (Legalább 2-3 evőkanályi, de szigorúan még télen is friss, esetleg fagyasztott legyen, ne szárított.)
  • 1 csapott ek cukor (helyettesíthetjük más édesítőszerrel)
  • 1 dl víz

Elkészítés

  1. A káposztát egy zöldségszeletelőn felszeleteljünk csíkokra, az uborkát, a hagymát szintén. A homogenitás elérése érdekében a répát nagy sajtreszelőn szoktam lereszelni. Ha rakunk bele újhagymát is, akkor azt simán késsel vágjuk fel.
  2. A következő lépés ízlés kérdése, én mióta próbálok egészségesebben főzni, az utóbbit választom, de leírom mind a kettőt.
  3. Nos az első lehetőség, mint mikor uborkasalátát készítünk, jó alaposan besózzuk, és pár perc múlva ha levet eresztett, kicsavarjuk.
  4. A második lehetőség mostanában nekem szimpatikusabb, csak annyi sót teszünk rá, amennyit érezni rajta, de nem kell kicsavarni belőle a felesleget. Jó alaposan összekavarjuk.
  5. Aztán készítünk rá egy sima cukros ecetes vizes levet, amibe még teszünk valamennyi sót, az ízhatást az mindenki maga döntse el, mennyire legyen édes vagy sós. Én édesebben szoktam.
  6. Öntsük rá a salátánkra levet, és szórjuk meg jó alaposan kaporral, ne sajnáljuk. Lehet akár azonnal is fogyasztani, vagy állni hagyni a hűtőben, mivel folyamatosan érnek össze az ízek, így midig változik.:)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11781
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kárpátaljai káposztasaláta
vujutka 15 recept

Kárpátalján ettem sokszor ilyet, és mindig nagyon ízlett, így magamévá tettem a receptet. Friss, és szinte nem kell hozzá semmi a káposztán kívül, ha valamilyen zöldség kimarad, sem fog hiányozni belőle, így szuper mentőöv, télen-nyáron. Minden sült, rántott vagy grillezett húshoz, sőt zöldséghez illik. Még nem volt olyan, aki megkóstolta volna, és ne ízlett volna neki. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...