Karobos-kakaós fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timejja9
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a kelt tésztához
-
221 kcal
-
17g graham-liszt55 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
17g édesítőszer0 kcal
-
33g sovány tej15 kcal
-
9 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
38 kcal
-
8g karob por19 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g kókuszcukor52 kcal
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a kelt tésztához
-
1328 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g édesítőszer0 kcal
-
200g sovány tej88 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
50g karob por111 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g kókuszcukor312 kcal
Összesen
3936
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a kelt tésztához
-
30.3g teljes kiőrlésű liszt101 kcal
-
7.6g graham-liszt25 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
7.6g édesítőszer0 kcal
-
15.2g sovány tej7 kcal
-
3.8g friss élesztő4 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
7.6g cukrozatlan kakaópor17 kcal
-
3.8g karob por8 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
6.1g kókuszcukor24 kcal
Összesen
298
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 189.4 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1038 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5806.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 825 mg
-
Vas 437 mg
-
Magnézium 1174 mg
-
Foszfor 2914 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 570.9 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 67 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 672 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1430 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1794 micro
Összesen
3936
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a kelt tésztához
-
400 g teljes kiőrlésű liszt
-
100 g graham-liszt
-
3 db tojássárgája
-
80 g vaj
-
200 ml sovány tej
-
50 g friss élesztő
Hozzávalók a töltelékhez
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg karob por
-
100 g vaj
-
8 dkg kókuszcukor
Elkészítés
Hozzávalók a kelt tésztához
- A vajat felolvasztjuk, a kakaóport, a karobport és a kókuszcukrot összekeverjük.
Hozzávalók a töltelékhez
- Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, az eritritet és a vajat, elegyítjük egymással.
- 1dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és hozzáteszünk 2 tojássárgáját (a maradék 1 sárgája a kalács megkenéséhez szükséges). Addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ekkor meghintjük liszttel, és félretesszük kelni körülbelül 1-1,5 órára.
- Előmelegítjük a sütőt 170-160 fokra. Sütőpapírral kibélelünk két kalácsformát.
- Amikor a tésztánk duplájára kelt, félbe, majd még 3 részre osztjuk. Így kapunk 6 tésztát, amiből gombócot formázunk, majd mindegyiket téglalap méretűre nyújtjuk. Mindegyik tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaós-karobos töltelékkel. A szélesebbik felénél fogva feltekerjük a tésztákat, és hármasával összefonjuk őket.
- Az így kapott két kalácsot a formába tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc) Házi lekvárral kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4321
- Feltöltés dátuma: 2015. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Timejja9
32 recept
Fonott kalács, reggelire, házi lekvárral és egy jó tejeskávéval...diétásan.