r
Nosalty Logó

Karobos-kakaós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Karobos-kakaós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    437 mg
  • Magnézium
    1174 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a kelt tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk, a kakaóport, a karobport és a kókuszcukrot összekeverjük.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, az eritritet és a vajat, elegyítjük egymással.
  2. 1dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és hozzáteszünk 2 tojássárgáját (a maradék 1 sárgája a kalács megkenéséhez szükséges). Addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ekkor meghintjük liszttel, és félretesszük kelni körülbelül 1-1,5 órára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170-160 fokra. Sütőpapírral kibélelünk két kalácsformát.
  4. Amikor a tésztánk duplájára kelt, félbe, majd még 3 részre osztjuk. Így kapunk 6 tésztát, amiből gombócot formázunk, majd mindegyiket téglalap méretűre nyújtjuk. Mindegyik tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaós-karobos töltelékkel. A szélesebbik felénél fogva feltekerjük a tésztákat, és hármasával összefonjuk őket.
  5. Az így kapott két kalácsot a formába tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc) Házi lekvárral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4321
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Fonott kalács, reggelire, házi lekvárral és egy jó tejeskávéval...diétásan.

Hozzávalók

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...