r
Nosalty Logó

Karfioltorta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karfioltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6662.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1804 micro
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, és 4 kerek vékony szeletet vágunk belőle. Ezeket félretesszük dekorációnak, a többit apróra vágjuk.
  2. 5 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy kis serpenyőben. Beleszórjuk a rozmaringot és az apróra vágott hagymát.
  3. Alacsony tűzön, néha megkevergetve pirítjuk a hagymát kb. 10 percig, amíg meg nem puhul teljesen. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük kihűlni.
  4. A karfiolt megmossuk, és apró (kb. 3 cm-es) rózsákra szedjük, és egy lábasba tesszük.
  5. Megsózzuk, felöntjük vízzel, és 15 perc alatt puhára főzzük a karfiolt. Ha megfőtt, egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni és kihűlni.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  7. A kihűlt olajat és hagymát átöntjük egy keverőtálba.
  8. Hozzáadjuk a tojásokat & tojásfehérjét, bazsalikomot, lisztet, sütőport, kurkumát, parmezánt, 1 teáskanál sót és borsot. Az egészet jól összedolgozzuk.
  9. A tésztába óvatosan belekeverjük a kihűlt karfiolt is.
  10. A sütőformát kikenjük egy kis olajjal vagy más zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral - az olajos formához jobban tapad a sütőpapír. A sütőpapírt is megkenjük olajjal - főleg a sütőforma oldalán.
  11. Összekeverünk egy evőkanál szezámmagot egy teáskanál lenmaggal. Ezt a magkeveréket az olajozott sütőpapírra szórjuk - a sütőforma aljára és oldalára. Ha az oldalához az olajozás ellenére sem tapadnak oda a magok, engedd el, enélkül is szuper lesz.:-)
  12. A karfiolos tésztát beleöntjük a tortaformába (illetve pár kanállal teszünk egy külön muffin formába). A tetején elhelyezzük az 1. pontban félretett hagymakarikákat.
  13. Kb. 50 percig sütjük 200 fokon (a muffin 25-30 perc után kivehető). A közepébe szúrt késsel vagy hurkapálcikával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe is.
  14. A sütőből kivéve 15-20 percig hagyjuk kihűlni. Picit felmelegítve a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5015
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó szülinapi tortának készült, de irodai ebédre vagy otthoni vacsira is tökéletes egy könnyű salátával.  Mivel a tészta nagyrészt tojásból, karfiolból és sajtból áll, alacsony a szénhidráttartalma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...