Karfioltorta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
70g karfiol7 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
12g zabliszt48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
13g parmezán sajt51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
0g lenmag2 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
Összesen
194
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
120g zabliszt485 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
130g parmezán sajt510 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g lenmag21 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
1952
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
49.3g karfiol5 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
19.4g tojás24 kcal
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
8.5g zabliszt34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
9.2g parmezán sajt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.3g lenmag2 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
Összesen
137
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
194
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.3 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6662.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1914 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2150 mg
-
Nátrium 2051 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 605.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1804 micro
Összesen
1952
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 ek olívaolaj
-
5 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál kurkuma
-
130 g parmezán sajt
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál bors
Elkészítés
- A vöröshagymát meghámozzuk, és 4 kerek vékony szeletet vágunk belőle. Ezeket félretesszük dekorációnak, a többit apróra vágjuk.
- 5 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy kis serpenyőben. Beleszórjuk a rozmaringot és az apróra vágott hagymát.
- Alacsony tűzön, néha megkevergetve pirítjuk a hagymát kb. 10 percig, amíg meg nem puhul teljesen. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük kihűlni.
- A karfiolt megmossuk, és apró (kb. 3 cm-es) rózsákra szedjük, és egy lábasba tesszük.
- Megsózzuk, felöntjük vízzel, és 15 perc alatt puhára főzzük a karfiolt. Ha megfőtt, egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni és kihűlni.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A kihűlt olajat és hagymát átöntjük egy keverőtálba.
- Hozzáadjuk a tojásokat & tojásfehérjét, bazsalikomot, lisztet, sütőport, kurkumát, parmezánt, 1 teáskanál sót és borsot. Az egészet jól összedolgozzuk.
- A tésztába óvatosan belekeverjük a kihűlt karfiolt is.
- A sütőformát kikenjük egy kis olajjal vagy más zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral - az olajos formához jobban tapad a sütőpapír. A sütőpapírt is megkenjük olajjal - főleg a sütőforma oldalán.
- Összekeverünk egy evőkanál szezámmagot egy teáskanál lenmaggal. Ezt a magkeveréket az olajozott sütőpapírra szórjuk - a sütőforma aljára és oldalára. Ha az oldalához az olajozás ellenére sem tapadnak oda a magok, engedd el, enélkül is szuper lesz.:-)
- A karfiolos tésztát beleöntjük a tortaformába (illetve pár kanállal teszünk egy külön muffin formába). A tetején elhelyezzük az 1. pontban félretett hagymakarikákat.
- Kb. 50 percig sütjük 200 fokon (a muffin 25-30 perc után kivehető). A közepébe szúrt késsel vagy hurkapálcikával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe is.
- A sütőből kivéve 15-20 percig hagyjuk kihűlni. Picit felmelegítve a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5015
- Feltöltés dátuma: 2016. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rendhagyó szülinapi tortának készült, de irodai ebédre vagy otthoni vacsira is tökéletes egy könnyű salátával. Mivel a tészta nagyrészt tojásból, karfiolból és sajtból áll, alacsony a szénhidráttartalma.