r
Nosalty Logó

Karfiolos tészta gellertanya konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
gellertanya
Karfiolos tészta gellertanya konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

782
Kalória
25.4g
Fehérje
79.6g
Szénhidrátok
40g
Zsír
121.7g
Víz
96g
Koleszterin
4.6g
Rost
6.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10429.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    5133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    730.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1530 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Forrásba lévő vízbe tesszük a tésztát, és kifőzzük. Ha kész, a vizet nem öntjük le, hanem a tésztákat bányásszuk ki egy tepsibe.
  2. A karfiolt nagy rózsákra szedjük, megmossuk, és a lobogó tésztavízbe tesszük, ha már a tésztát kiszedtük. Ha kell, vizet öntünk még rá, 5 percig főzzük.
  3. A 3 kenyérszeletet és a szalonnát tepsibe tesszük, és a 180 fokra feltekert sütőbe helyezzük. Míg készül a tészta, addig jó ropogósra sütjük őket, néha megfordítjuk, ha kell.
  4. Elővesszük az aprító gépet, és a sajtot ezen "reszeljük le", vagyis jó picikre vágatjuk. Ráöntjük a tésztára. Az egész nagy doboz tejfölt szintén erre borítjuk.
  5. A karfiolt leszűrjük, a fokhagymát megtisztítjuk, és jöhet az aprítógép újra. Mind a kettőt lepörgetjük rajta. (A darabolós eszközöket nem mosogatjuk közben, semmi baja nem lesz a karfiolnak a sajt után) Ezt is rátesszük a tésztára. Az egészet összekeverjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Ha nem elég szaftos, pici tejet öntünk hozzá.
  6. A megsült kenyeret és szalonnát szintén az aprítóra bízzuk. Ezzel megszórjuk a tészta tetejét.
  7. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 15 percet sütjük.
  8. A kenyeres szalonna a tetején különlegesen finom ízt ad az egésznek. Karfiol ide vagy oda, ezt bizony a finnyákolósok is megették!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valamelyik este tévé kapcsolgatás közben álltam meg Jamie Oliver műsorán, a 30 perces kaján. A férjem fújogatott és sóhajtozott a karfiol láttán, nekem a nyálam is csorgott a képernyőt nézve. Másnap kipróbáltam, melyhez páromtól az "ettől féltem" felkiáltást hallottam. Amikor ettünk, kétszer szedett. A gyerekeknek is csak az evés után vallottam be a karfiolt. Mumus a szentem. Ennek ellenére szívesen falták fel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!