r
Nosalty Logó

Karfiolos-sonkás-gombás felfújt

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Karfiolos-sonkás-gombás felfújt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

607
Kalória
19.4g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
44.4g
Zsír
213.7g
Víz
197.8g
Koleszterin
3.8g
Rost
5.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    443.5 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9685.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    5386 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2883 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2655 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2226 micro
Összesen 6064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, hideg helyen pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A káposztát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, és állni hagyjuk kb. 20 percig.
  3. Ezalatt a hagymát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a gombát megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát vékony, a gombát vastagabb szeletekre, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk.A levétől kiszorított káposztátval együtt olajon egy kissé megpároljuk (10 perc), sózzuk, borsozzuk. A karfiolt sós vízben előfőzzük. Mindent csak roppanósra, mert később megsütjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk (5 mm), sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk búzadarával, szűrőkanállal rárakjuk a gombás masszát ésa főtt kolbász karikákat. Majd következik a karfiol.
  5. A 4 tojás és az 1 dl tejföl keverékét ráöntjük a töltelékre, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Sütőbe tesszük, 15 perc múlva ráöntjük a 3 tojás, az 1 dl tejszín és a reszelt sajt keverékét, egyenletesen eloszlatjuk, kidíszítjük a piros paprikával, és még 20 percig sütjük. Langyosan szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x28

A lányom szervezett egy szülinapi bulit. Arra készítettem el, percek alatt elfogyott. Érdemes kisebb szeletekre vágni, hogy mindenkinek jusson. (Nálam 22 szelet lett.) Nem kötelező az arányokat betartani, de fontos, hogy gomba és káposzta bőségesen legyen benne.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!