r
Nosalty Logó

Karfiolos lasagne tejszínesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Karfiolos lasagne tejszínesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 981 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7109.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    2672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    940 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 2946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk, befűszerezzük, és az olívaolajon kissé megpirítjuk. A rózsáira szedett karfiolt kissé sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Vékonyan kizsírozunk egy kisebb formát vagy tepsit. Kirakjuk a lasagne lapokkal az alját, erre teszünk karfiolt, majd csirkehúst. Kevés sajttal szórjuk. Majd szintén teszünk tésztalapokat. Aztán ismét karfiol, hús, és a végén lezárjuk lasagne lappal.
  3. A főzőtejszínt elkeverjük sóval, fehér borssal, és az egészet leöntjük vele. Tetejére reszelünk a maradék sajtból.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Kb. 30 percig. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1017
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 02.

Ajánló

Én a tésztalapokat meg szoktam főzni, és úgy használom fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem ez is egyszerű ételnek számít, hisz könnyen elkészül. Ráadásul a finom tejszíntől jó szaftos lesz, a karfiol pedig még szaftosabbá teszi a száraz csirkemellet is!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...