r
Nosalty Logó

Karfiolos gazpacho

Coook
Karfiolos gazpacho
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

353
Kalória
9.2g
Fehérje
18.4g
Szénhidrát
29g
Zsír
108.9g
Víz
-
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 2113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt virágaira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben kb. 25 g mandulát egy serpenyőben megpirítunk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, a 3/4-ét nagyobb darabokra vágjuk, a maradékot pedig egész apróra vágjuk.
  4. Az olaj, a pirított mandula és az apróra vágott uborka kivételével minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és összeturmixoljuk. Adhatunk hozzá vizet is, ha túl sűrű.
  5. Hozzáadjuk az olívaolajat is, még egyet keverünk rajta, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  6. A pirított mandulával és az uborkával megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A gazpacho a spanyol szerelmem, a fehér gazpacho, ráadásul karfiollal pedig hab a tortán. Hűsítő nyári leves, és még a tűzhely mellett se kell órákat állni.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...