r
Nosalty Logó

Karfiolleves másképp - a legegyszerűbben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Karfiolleves másképp - a legegyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1173 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    4874 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    5030 micro
Összesen 1173 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, beáztatjuk vízbe addig, amíg a rántást elkészítjük. (Ezt minden karfiolos ételnél megteszem...még anno Édesanyámtól tanultam, hogy a víz hatására az esetleges, jól elrejtőző, nem kívánatos "vendégek" elhagyják a "fedélzetet"!)
  2. Egy 3-4 literes lábasban a zsírt felmelegítjük, a lisztet beleszórjuk, enyhén megpirítjuk, de nem kell barnára, akkor rántás íze lesz, csak egy kicsit átkavargatjuk a forró zsírban.
  3. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, s felöntjük kb. 3 dl hideg vízzel, csomómentesre ezt is elkavarjuk, s mehet még bele 3 dl hideg víz.
  4. Ezután a vízből kiszedve, áttesszük ide a karfiolrózsákat, s felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje, s a zöldeken, tejfölön, tésztán kívül mehet bele az összes többi hozzávaló, jól átkavarjuk.
  5. Forrástól számítva, kb. 25 perc múlva beleszórjuk a zöldeket, ha szükséges, még borsozzuk, sózzuk, jól átkavarjuk.
  6. Körülbelül 5 perc elteltével a cérnácska tésztát beleszórjuk, többször óvatosan megkavarjuk, s amikor a cérnácska is puha (nem fog elázni még másnapra sem), lekapcsoljuk alatta a gázt, villanyt, s hagyjuk kicsit pihenni, majd lehet tálalni!
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7668
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 27.

Ajánló

Nem szoktam belefőzni a tejfölt, sohasem, akárhogyan is készítem! Majd fogyasztáskor eldönti mindenki, kér-e bele tejfölt vagy sem! Én így is, úgy is szeretem, s mikor milyenem van :), aszerint döntök, hogyan eszem! Ha teszek bele, akkor először a tányér közepébe pöttyintem :) a tejfölt, szedek rá a forró leves levéből egy keveset. Jól elkavarom, így csomómentes lesz a tejföl - bár, van, aki kissé csomósan szereti benne a tejfölt. Végül rászedem a kívánatos mennyiséget a levesből, s jól összekeverem! Ki tejföllel, ki anélkül! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél egyszerűbben szerintem nem lehet elkészíteni....viszont így is nagyon finom, sőt....ez úgy született, hogy nem volt kedvem zöldségeket pucolgatni, aprítani, s az ízekkel is szeretek játszani, új "formátumot" kitalálni.....ez "sült" ki belőle....nekünk nagyon bejött.....érdemes kipróbálni....fincsi....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...