Karamelltorta marcipán bevonattal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20g cukor77 kcal
-
21 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A díszítéshez
-
38g marcipán173 kcal
-
21 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
160g cukor619 kcal
-
171 kcal
-
400g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
300g marcipán1386 kcal
-
167 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
24.2g tojás30 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8.8g cukor34 kcal
-
2.5g karamellás pudingpor9 kcal
-
22g víz0 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
A díszítéshez
-
16.5g marcipán76 kcal
-
3.3g sárgabaracklekvár9 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 162.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3412.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604.6 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 858 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 1190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
2 kk sütőpor
A krémhez
-
16 dkg cukor
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
4 dl víz
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
30 dkg marcipán
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- 8 tojásból a szokásos módon egy normál méretű csatos formában piskóta karikát sütünk.
- A 16 dkg cukrot karamellizáljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntünk 3 dl vizet.
- Visszatesszük a tűzre, kis lángon addig forraljuk, míg felolvad a vízben a cukor.
- A maradék 1 dl vízben elkeverjük a pudingport. Hozzáöntjük a karamellához, és besűrítjük. Majdnem teljesen lehűtjük.
- Amíg hűl, habbá verjük a tejszínt. Lazán a kihűlt pudinghoz keverjük. (Közben igyatok meg egy tejszínhabos kávét.)
- A piskóta karikát három részre vágjuk.
- A krémmel betöltjük, kicsit lehűtjük.
- A három ek baracklekvárt felforrósítjuk, átkenjük vele a tortát. A marcipánt egész vékonyra nyújtjuk, ráborítjuk a bekent tortára, és rásimítjuk.
- Tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4229
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Ajánló
Könnyebben díszíthető marcipán virágokkal, de én szeretettel ajánlom a karamell virágok készítését, mert nagyon jó móka, és lehet, hogy ti sokkal ügyesebbek lesztek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Régóta foglalkoztat a karamell virágok, figurák készítése. Utánanéztem a neten: szövettel átszőtt szilikon lap, az anyag melegítéséhez lámpa, orvosi gumikesztyű meg "tudomisén" milyen eszközökre van szükségünk, hogy ilyen csodákat alkossunk. Biztosan ismerős a történet, amikor olvasunk valamiről, de nem tudunk várni, azonnal ki kell próbálnunk! Na én is így jártam. A leírás alapján próbáltam a cukrot karamelizálni, különböző trükkökkel eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, mikor kell beletenni a színezőanyagot, a borkősavat, az ecetet. Nekem sima szilikon lapom van, de nem tudtam, hol. Beleöntöttem az olvadt cukrot egy szilikon sütőformámba, feltúrtam egy fiókot, találtam egy pár orvosi gumikesztyűt, és már el is kezdtem a munkát. Van egy melegítő lámpánk (egészségügyi célból), ráirányítottam a karamellre, és megpróbáltam elkészíteni a rózsákat. A vékony szirmok még engedelmeskedtek a lámpa melegének, de a cukortömb mindig visszahűlt. Gyorsan beraktam a mikróba, felolvadt egy kicsit, és újra dolgozhattam vele. Egyáltalán nem ragadt a kesztyűre. Gondoltam, megvizezem a kesztyűt, és majd szebben tudom simítani a szirmokat. Ne tegyétek! Attól kezdve úgy ragadt a cukor, nem csak a cukor, még az ujjaim is összeragadtak! Ha le akartam szedni a kesztyűről egy pötty cukrot, az csak kesztyűdarabbal jött le! Már több luk volt a kesztyűn, mint kesztyű a kezemen! Szerintem ennyi elég a történetből, melynek az a szépsége, hogy nemhogy elment volna a kedvem a karamell rózsa készítéstől, még inkább kedvet kaptam hozzá! Drága felszerelésem sosem lesz, de megoldom!