r
Nosalty Logó

Karamellmázas francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellmázas francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 732 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 5857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 732 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2815 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 5857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb. 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Az egyik megsült tésztát egy mélyebb falú (normál, nem gáztepsi) tepsibe fektetjük, majd erre kerül a krém.
  2. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. Ezt is süssük meg.
  3. Egy nagy lábasba feltesszük a víz 3/4-ét forrni a cukor 1/3-ával. A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük. Ha forr a víz, adjuk hozzá a kikevert pudingokat, és jó sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. Melegen, lazán keverjük a kész pudingba.
  4. Az egyik tésztát egy tálcára/tepsibe tesszük. A kész krémet melegen simítsuk rá a tésztára egyenletesen. Hagyjuk jól kihűlni, hogy megdermedjen. Felverjük addig a tejszínt is. Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze, és adjuk a cukorhoz. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és keverjük bele a margarint, és azonnal simítsuk rá a másik tésztalapra. Gyorsan vágjuk fel akkora kockákra, amekkorára majd vágni szeretnénk a sütit, mert ha megköt töredezni fog rajta a máz ha akkor vágjuk el.
  5. A megdermedt vaníliás krémre rákenjük a felvert tejszínt. A tetejére helyezzük a tetőt. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 637
  • Össznézettség: 356724
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran csinálom. Szerintem finomabb, mint a bolti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...