Karamellhabos torta Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
A krémhez
-
13g cukor48 kcal
-
29g tej16 kcal
-
14 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
0 kcal
A tortaalaphoz
-
37g tojás46 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Összesen
337
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
A krémhez
-
150g cukor581 kcal
-
350g tej196 kcal
-
171 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
0 kcal
A tortaalaphoz
-
440g tojás554 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
90g zsemlemorzsa356 kcal
Összesen
4048
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
A krémhez
-
8.4g cukor33 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
2.5g karamellás pudingpor10 kcal
-
22.4g növényi tejszín56 kcal
-
0 kcal
A tortaalaphoz
-
24.6g tojás31 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
337
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3699.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 794 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 1633 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.3 g
-
Cukor 436 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 311.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1157 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1958 micro
Összesen
4048
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
15 dkg cukor
-
3.5 dl tej
-
4 dl növényi tejszín
A tortaalaphoz
-
8 db tojás
-
25 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
-
9 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A krémhez
- Tortaalapot készítünk. Különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
- A fehérjéből kemény habot készítünk, a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
- A kemény habra ráöntjük a cukros tojássárgáját, ráhintjük a lisztet és a zsemlemorzsát.
- A tálat körbe-körbe forgatva,határozott mozdulatokkal alulról felfelé -széles fakanállal- összekeverjük.A habot ne törjük össze!
- Ecsettel nagyon vékonyan kizsírozzuk, és liszttel meghintjük (az oldalát is) a tortaformánkat. A felesleges lisztet ütögessük ki belőle.
- Beleöntjük a a masszát a tortaformába,egyenletesen eligazítjuk, a tetejét elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Haa tűpróba során nem ragad a tészta és szép aranysárga színe van, vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a cukorból sötét színű karamellt készítünk (keverjük, vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz). 3 dl tejjel felöntjük, óvatosan, mert sisteregni fog!
- A maradék hideg tejben keverjük el a pudingport (cukor már nem kell).
- Ha a tejben teljesen felolvadt a cukor és a karamellás tej felforrt, adjuk hozzá az elkevert pudingot, és főzzük sűrűre. Időnként megkavarva, hogy ne bőrösödjön be, teljesen hűtsük ki!
- A tejszínből készítsünk nagyon kemény habot, a díszítéshez 1 evőkanállal vegyünk ki belőle.
- A többit a kihűlt karamellel keverjük össze, és a tortát 3 lapba vágva töltsük meg. A tetejét és az oldalát vékonyan kenjük be a krémmel.
- A torta tetejérevillával csíkokat húzunk, apró habrózsákat nyomunk a szélére, a középre pici kakaót szitálunk.
- 2-3 órára tegyüka hűtőbe, de ideálisabb, ha az éjszakát ott tölti a tortánk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9377
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
A saját tortaalapomat töltöttem meg ezzel a karamellás, habos krémmel. Kellemes, nem túl édes, könnyű torta lett. Aki nem szereti a növényi tejszínhabot, nyugodtan elkészítheti a kedvenc egyéb habtejszínéből. Ekkor viszont a kemény hab eléréséhez használjunk 1-2 zacskó habfixálót. Az elkészítési időbe a karamell hűlési idejét nem jeleztem. Mindent összevetve kb. 1 óra alatt készen lettem.