r
Nosalty Logó

Karamellhabos torta Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Karamellhabos torta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tortaalaphoz

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tortaalaphoz

Összesen 4048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tortaalaphoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 4048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tortaalaphoz

Elkészítés

A krémhez

  1. Tortaalapot készítünk. Különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
  2. A fehérjéből kemény habot készítünk, a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A kemény habra ráöntjük a cukros tojássárgáját, ráhintjük a lisztet és a zsemlemorzsát.
  4. A tálat körbe-körbe forgatva,határozott mozdulatokkal alulról felfelé -széles fakanállal- összekeverjük.A habot ne törjük össze!
  5. Ecsettel nagyon vékonyan kizsírozzuk, és liszttel meghintjük (az oldalát is) a tortaformánkat. A felesleges lisztet ütögessük ki belőle.
  6. Beleöntjük a a masszát a tortaformába,egyenletesen eligazítjuk, a tetejét elsimítjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Haa tűpróba során nem ragad a tészta és szép aranysárga színe van, vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  8. A krémhez a cukorból sötét színű karamellt készítünk (keverjük, vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz). 3 dl tejjel felöntjük, óvatosan, mert sisteregni fog!
  9. A maradék hideg tejben keverjük el a pudingport (cukor már nem kell).
  10. Ha a tejben teljesen felolvadt a cukor és a karamellás tej felforrt, adjuk hozzá az elkevert pudingot, és főzzük sűrűre. Időnként megkavarva, hogy ne bőrösödjön be, teljesen hűtsük ki!
  11. A tejszínből készítsünk nagyon kemény habot, a díszítéshez 1 evőkanállal vegyünk ki belőle.
  12. A többit a kihűlt karamellel keverjük össze, és a tortát 3 lapba vágva töltsük meg. A tetejét és az oldalát vékonyan kenjük be a krémmel.
  13. A torta tetejérevillával csíkokat húzunk, apró habrózsákat nyomunk a szélére, a középre pici kakaót szitálunk.
  14. 2-3 órára tegyüka hűtőbe, de ideálisabb, ha az éjszakát ott tölti a tortánk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9368
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saját tortaalapomat töltöttem meg ezzel a karamellás, habos krémmel. Kellemes, nem túl édes, könnyű torta lett. Aki nem szereti a növényi tejszínhabot, nyugodtan elkészítheti a kedvenc egyéb habtejszínéből. Ekkor viszont a kemény hab eléréséhez használjunk 1-2 zacskó habfixálót. Az elkészítési időbe a karamell hűlési idejét nem jeleztem. Mindent összevetve kb. 1 óra alatt készen lettem. 

Hozzávalók

A krémhez

A tortaalaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...