r
Nosalty Logó

Karamelles svéd mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Karamelles svéd mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 3853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.8 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

karamellöntet

Elkészítés

tészta

  1. Felverjük a tojásfehérjéket, majd tovább kevergetve hozzáadjuk a mandulát és a barna cukrot is.
  2. Kerek, kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

krém

  1. A tojássárgáját a porcukorral vízgőz felett habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejben elkevert keményítőt, és besűrítjük a krémet. Levesszük a gőzről, majd ha kéz-hőmérsékletűre hűlt, apránként robotgéppel hozzákeverjük a vajat.
  2. Amikor a tészta és a krém is teljesen kihűlt, a tésztát félbevágjuk, és megtöltjük a krém felével, a másik felével pedig bevonjuk a tetejét. Ne aggódjunk, ha eltörik esetleg a tészta, mert a krém úgy is össze fogja fogni.

karamellöntet

  1. A cukrot 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk egy edényben.
  2. Amikor elérte a kívánt középbarna színt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat egy csipet sóval, de mindezt nagyon óvatosan, mert kicsaphat a gőz. Visszarakjuk a tűzhelyre, addig kevergetjük, amíg egységes karamell krémet nem kapunk.
  3. A kihűlt karamellkrémet is a torta tetejére öntjük szép egyenletesen.
  4. Amennyiben még a tejszín hozzáadása előtt félreöntünk egy kis karamellt, és kihűlve összetörjük, akkor dekorálhatjuk a tortát karamelldarabokkal, amitől ropogós lesz, mint a daim. Ha egy napot ki tudunk várni, hogy ne együk meg, hanem a hűtőben pihentetjük a tortánkat, az igazán jót tesz neki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6193
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamelles svéd mandulatorta
Mesél a konyha 21 recept

Éljen a svéd bútoráruház, és éljen-éljen a svéd mandulatorta. :)

Hozzávalók

tészta

krém

karamellöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...