Karamelles-diós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8g dió55 kcal
-
0g só0 kcal
A karamellhez
-
8g cukor32 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0 kcal
Összesen
501
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g só0 kcal
A karamellhez
-
100g cukor387 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
5 kcal
Összesen
6025
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
24.9g tojás31 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
5g dió33 kcal
-
0g só0 kcal
A karamellhez
-
5g cukor19 kcal
A krémhez
-
3g tojássárgája10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
12.6g margarin90 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
301
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
501
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 332 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 2271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3975.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.2 g
-
Cukor 557 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 528 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2974 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 488 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 1856 mg
-
Retinol - A vitamin: 2840 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2879 micro
Összesen
6025
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
A karamellhez
-
10 ek cukor
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A krém készítése:
- A 3 tojássárgáját összekeverjük csomómentesre a 2 ek liszttel és a 3 dl tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
- Hagyjuk kihűlni.
- A margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral és a két krémet jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
- A tészta készítése:
- A 9 tojássárgáját kikeverjük a 7 ek cukorral, 6 ek liszttel és a 9 ek darált dióval.
- A fehérjét pici sóval és 2 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük.
- Három egyforma részre osztjuk, és egy közepes tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán szépen egyenletesen elkenjük az első adagot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, majd még melegen késsel lesegítjük a tepsiről. A másik két adagot is így megsütjük.
- Amíg sül a második adag, 5 ek cukrot karamellizálunk, és melegen rákenjük egyenletesen / már amennyire lehet / a kihűlt tésztára. A következő lapra is karamellbevonat készül, a harmadik lap pedig simán marad.
- Összeállítás:
- Amikor a karamelles lapok teljesen kihűltek, a következő sorrendben megkenjük a krémmel a lapokat: karamelles lap, krém, karamelles lap, krém, sima lap.
- A 3 tojásfehérjét a 15 dkg kristálycukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és 3 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és abba kakaót keverünk.
- A fehér habot szépen elsimítjuk a tészta tetején.
- A kakaós habból csíkokat teszünk a fehér habra, majd egy villa segítségével tetszés szerint mintázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 43598
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 12.
Ajánló
Nagyon finom édes sütemény. Azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik az édes sütiket. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Edit
153 recept
Egy újságban találtam ezt a receptet. A kedvencek közé tartozik. Igaz kicsit időigényes, de megéri! Nagyon finom a ropogós karamell a tészta belsejében. A képen is látszik a karamellréteg gyönyörű színe.