r
Nosalty Logó

Karamelles-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Karamelles-diós szelet
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

Összesen 6025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    332 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    2271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3975.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cukor
    557 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2840 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2879 micro
Összesen 6025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krém készítése:
  2. A 3 tojássárgáját összekeverjük csomómentesre a 2 ek liszttel és a 3 dl tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral és a két krémet jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
  5. A tészta készítése:
  6. A 9 tojássárgáját kikeverjük a 7 ek cukorral, 6 ek liszttel és a 9 ek darált dióval.
  7. A fehérjét pici sóval és 2 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük.
  8. Három egyforma részre osztjuk, és egy közepes tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán szépen egyenletesen elkenjük az első adagot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, majd még melegen késsel lesegítjük a tepsiről. A másik két adagot is így megsütjük.
  9. Amíg sül a második adag, 5 ek cukrot karamellizálunk, és melegen rákenjük egyenletesen / már amennyire lehet / a kihűlt tésztára. A következő lapra is karamellbevonat készül, a harmadik lap pedig simán marad.
  10. Összeállítás:
  11. Amikor a karamelles lapok teljesen kihűltek, a következő sorrendben megkenjük a krémmel a lapokat: karamelles lap, krém, karamelles lap, krém, sima lap.
  12. A 3 tojásfehérjét a 15 dkg kristálycukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és 3 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és abba kakaót keverünk.
  13. A fehér habot szépen elsimítjuk a tészta tetején.
  14. A kakaós habból csíkokat teszünk a fehér habra, majd egy villa segítségével tetszés szerint mintázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 43598
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 12.

Ajánló

Nagyon finom édes sütemény. Azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik az édes sütiket. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam ezt a receptet. A kedvencek közé tartozik. Igaz kicsit időigényes, de megéri! Nagyon finom a ropogós karamell a tészta belsejében. A képen is látszik a karamellréteg gyönyörű színe.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...