r
Nosalty Logó

Karamelles almás pite Júliától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Karamelles almás pite Júliától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

karamell

Összesen 346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

karamell

Összesen 4168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

karamell

Összesen 213 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    434 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 4168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

karamell

Elkészítés

tészta

  1. Az omlós tésztához először is a lisztet és a porcukrot összeszitáljuk. A vajat felkockázzuk, és még hidegen elmorzsoljuk a lisztben. Amikor már omlósnak tűnik, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sót és a tojássárgát, és szintén kézzel összedolgozzuk. (Ha túlságosan száraz lenne a tészta és nem áll össze teljesen, egy kis hideg vízzel lehet nedvesíteni, de ne túl sokkal!). Kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és egy piteformába helyezzük, a széléről a felesleget levágjuk, és hűtőbe tesszük 15-20 percre. Hűtőből kivéve villával megszurkáljuk, sütőpapírral béleljük, száraz babot szórunk rá, hogy lenyomja, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a babot levesszük róla, és további 5 percen keresztül bennhagyjuk.
  2. Közben 3-4 almát megpucolunk, és szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon be. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk az almákat, és óvatosan megpároljuk a vajban az almaszeleteket, amíg megbarnul a széle. Kivesszük a serpenyőből, és félrerakjuk.
  3. A töltetlékhez a maradék almát is megpucoljuk, felszeleteljük, és egy lábasban 100 g cukorral pároljuk, amíg az almák meg nem puhulnak (ha túlságosan levesnek tűnik a töltetélék, be lehet sűríteni egy kevés vízben feloldott étkezési keményítővel). A tölteléket az elősütött formába rakjuk, a vajas almaszeleteteket a tetején szépen elrendezzük, és további 30 percen keresztül sütjük. Hagyjuk hűlni.
  4. A maradék cukrot a vízzel együtt egy lábasban elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, amíg karamell nem lesz belőle. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. A pite tetejére csurgatjuk a karamellt, és kb. egy óráig hagyjuk pihenni, hogy a karamell kicsit megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1389
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi időben valahogy nem sikerültek úgy a sütireceptjeim, ahogyan szerettem volna őket, úgyhogy úgy döntöttem, hogy egy régi kedvenchez nyúlok, amit szinte sose rontok el: ez pedig az almás pite volna.  Viszont egy sima almás pitét túlságosan unalmasnak találtam elsőre, úgyhogy megpróbáltam feldobni egy kis karamellel... a végeredmény a fellegekbe repített. El is fogyott egy nap alatt az egész pite. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...