r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínes torta Mettácskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínes torta Mettácskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 4364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, majd hozzáadjuk a 40 g cukrot, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Egy másik edényben elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot annyira, hogy elvegyüljön. Erre szitáljuk rá a sütőporos lisztet.
  3. Először óvatosan keverjük el, majd robotgéppel magas fokozaton1-2 percig, míg sima lesz. Tegyünk a felvert tojáshabból két kanálnyit a masszához, és kézi habverővel kavarjuk el, hogy fellazuljon a massza. Ezt párszor ismételjük meg, majd adjuk hozzá az összes habot, és keverjük simára.
  4. Ezután mehet a tortaformába, aminek csak az alja legyen kibélelve sütőpapírral. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük meg. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk.
  5. A krémhez a 15 dkg cukorból jó sötét színű karamellt készítünk, majd felöntjük 3 dl tejjel (vigyázzunk, képes fröcsögni!!!). Ne ijedjünk meg, a karamell a lábos alján fel fog olvadni és elvegyül a tejjel. Addig a pudingport keverjük simára a maradék tejjel (cukor már nem kell bele). Ha felforrt a karamellás tej, akkor adjuk hozzá a kikevert pudingport, és főzzük jó sűrűre. Adjuk hozzá a gyömbért, és hűtsük ki.
  6. A tejszínt verjük keményre, és adjuk hozzá a karamellkrémhez.
  7. Ezzel a krémmel töltsük a piskótákat úgy, hogy maradjon a tetejére és oldalára is.
  8. A díszekhez karamellizáljuk a cukrot. A deszkára terítünk alufóliát, vékonyan megkenjük olajjal, majd kanál segítségével csorgatjuk rá a karamellt. Itt jöhet a kreativitás. (Én vagy kb. 4-szer melegítettem fel a karamellt újra, mire elfogadható díszeket tudtam produkálni.)
  9. Fogyasztás előtt hűtsük be a tortát!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6628
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Ajánló

Tejkaramell darabokkal is lehet díszíteni, illetve az ízeket is feldobja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenképp olyan krémet akartam, ami könnyű és nincs benne margarin vagy vaj. Neten böngészve találtam rá erre a krémre és nagyon bevált, tényleg finom. Én mindig Hulalát használok, ebbe nem kell zselatin vagy habfixáló, így is könnyű vele dolgozni, jól tartja a tortát. Egyszerű elkészíteni, mindenkinek bátran ajánlom! A piskóta Kiskukta receptje alapján készült. Nekem bevált.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...