r
Nosalty Logó

Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 4585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 4585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Elkészítés

Alap

  1. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral (22 cm). A morzsa állagúra tört zabkekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk a tepsi aljába. A biztonság kedvéért (hogy sütés közben ne folyjon ki a vaj) tekerjük be a forma alját és oldalait alufóliával. Ha megvan, tegyük félre vagy a hűtőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A tojásokat keverjük krémesre a kétféle cukorral, majd 2-3 adagban keverjük hozzá a mascarpone-t is, addig, amíg sima krémes állagú nem lesz. Reszeljük bele a citrom héját, és öntsük bele a citromlevet. Ha megvagyunk, vegyük elő a kekszalapot, és öntsük rá a krémet.
  3. Süssük 35 percig, majd ha langyosra hűlt, tegyük éjszakára a hűtőbe pihenni. (Sütés közben ne ijedjünk meg, ha a vége felé elkezd púposodni, és a közepe még lötyög, ez így lesz jó, így tökéletes).
  4. Másnap a szószhoz egy lábasban (közepesen-magas lángon) melegítsük fel a vizet, citromlevet és cukrot. Bírjuk ki, hogy nem keverjük, de ha mégis hozzányúlnánk, csak addig keverjük, míg a cukor el nem olvad (de inkább ne). Amíg forr, folyamatosan figyeljük, nehogy odaégjen!!
  5. Amikor elkezd karamellillatot árasztani, és szép aranybarna-borostyán színű lesz, öntsük hozzá a habtejszínt és a sót. Fröcskölni fog, úgyhogy csak óvatosan!
  6. Keverjük el jól, és forraljuk még fél percig, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt a szósz, öntsük rá a kihűlt tortára, majd a tetejét tetszés szerint díszítsük földimogyoróval. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 418
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 42311
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Ezt a sajttorta alapreceptet már számtalanszor variáltam: először csokibevonattal készült, majd citromosabb változatban, és volt, amikor gyümölcs került a tetejére. A névnapos barátom kérésére most kevésbé édesen és sós-karamellás öntettel a tetején sütöttem meg. Próbáljátok ki Ti is, nem fogjátok megbánni (és a karamell ne riasszon el, egyáltalán nem bonyolult)!

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...