Karamellás rakott krémdesszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A krémhez
-
35g cukor135 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g rum9 kcal
-
40g feketekávé4 kcal
-
3g vaj20 kcal
A díszítéshez
-
40g málna21 kcal
-
15 kcal
Összesen
820
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A krémhez
-
175g cukor677 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
750g habtejszín2190 kcal
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
68 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g rum46 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
14g vaj100 kcal
A díszítéshez
-
200g málna104 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
4095
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A krémhez
-
9.5g cukor37 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40.9g habtejszín119 kcal
A piskótához
-
15g tojás19 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.1g rum3 kcal
-
10.9g feketekávé1 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
A díszítéshez
-
10.9g málna6 kcal
-
0.8g csokoládéforgács4 kcal
Összesen
224
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 215.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
820
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 277.1 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4881.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1213 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.7 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1077.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2580 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 371 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 2536 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
4095
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
175 g cukor
-
3 ek víz
-
1 csipet só
-
750 ml habtejszín
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
20 ml rum
-
2 dl feketekávé
A díszítéshez
-
20 dkg málna
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A krémhez
- A krémhez lassú tűzön karamellizáljuk a cukrot a sóval és a vízzel. Néha keverjük meg, és hagyjuk főni, amíg a cukor teljesen aranyszínűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, majd lassan adjuk hozzá a tejszínt. Ezután tegyük vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon kevergetve főzzük, amíg össze nem áll, de ne hagyjuk a tejszínt felforrni!
- Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, tehetjük hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen a keverék (akár hagyhatjuk állni estére is). Ha kihűlt, verjük fel a karamellás krémet, amíg viszonylag kemény habbá nem válik (ehhez kell egy kis kitartás).
- Amíg hűl a krém, elkészítjük a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük fel a sárgáját, közben hozzáadogatva a cukrot. Egy másik tálban verjük kemény habbá fehérjét, egy harmadikban pedig keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojássárgás keveréket lassan keverjük bele a fehérjébe, majd jöhet a lisztes keverék. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük túlságosan össze a fehérjét.
- A piskóta masszátoszlassuk el kivajazott tepsiben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész van, egy darabig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki, és vágjuk körülbelül 3-4 centiméteres kockákra.
- Keverjük össze a rumot és a feketekávét. A piskóta kockák egyik oldalát mártogassuk a kávés keverékbe, majd rakosgassunk egy rétegnyit egy tálaló edény aljába. Kenjünk rá egy réteg karamellás krémet, majd jöhet egy újabb réteg piskóta. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagjaink. A legfelső réteg krémes legyen.
- Díszítsük friss gyümölcsökkel és csoki forgáccsal.Visszatehetjük a hűtőbe állni egy kicsit, de akár azonnal is fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5484
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Finom, könnyed és egyszerűen elkészíthető! A családban oda vagyunk a különleges ízű tejszínhabokért és a rakott krémdesszertekért, így nagy sikere volt nálunk ennek a karamella ízű tejszínhabos édességnek is.