r
Nosalty Logó

Karamellás pite Lizinkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karamellás pite Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 1402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 5608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 5608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral.
  2. Beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a reszelt citrom héjat és a tejfölt. Szépen kidolgozzuk a tésztát.
  3. Három részre osztjuk, és a cipócskákat szintén jól átgyúrjuk. Három lapot nyújtunk.
  4. Zsírozott tepsi hátulján gyönyörű halványbarna lapokat sütünk, amit előtte villával megszurkálunk.
  5. Amikor a lapok megsültek, úgy csúsztatjuk őket egymásra, hogy legyen köztük egy-egy sütőpapír. A legvégén, egy tálcát teszünk rá nyomatékkal. Hagyjuk kihűlni.

krém

  1. A tejből 2 dl-t jól felforrósítunk.
  2. A cukorból 15 dkg-ot egy lábaskában megpirítunk. Amikor aranybarna, felöntjük a forró tejjel, hogy feloldódjon benne.
  3. Amíg ez megtörténik, a maradék cukrot egy tojással elkeverjük, majd hozzátesszük a lisztet és a maradék tejet. Ezt a masszát a feloldódott karamellbe keverjük.
  4. Lassú tűzön sűrűre főzzük.
  5. A karamelles főzött krémet kihűtjük, és amikor langyos beletesszük a margarint. Habosra keverjük.
  6. A krémet kétfelé osszuk, és megtöltjük vele a lapokat. A lapokkal nagyon óvatosan bánjunk, mert törékeny!!
  7. Amikor elkészültünk, tegyünk a tészta tetejére egy sütőpapírt, és egy tálcát nyomatékkal.
  8. Másnap hintsük meg gazdagon porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8319
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Ajánló

A sütemény lapjai könnyebben megpuhulnak, ha megtöltve be tudjuk tenni egy éjszakára a hűtőbe!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás pite Lizinkától
Lizinka_ 604 recept

Dédi mama fantasztikus sütije, ami megmaradt az "utókornak"!! Olyan akár a legfinomabb cukrászdai sütemény! Nagyon, de nagyon szeretjük!

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...