r
Nosalty Logó

Karamellás Marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Karamellás Marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 9132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    476.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2305 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3024 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 9132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Házi karamell a krémhez

  1. Ezt a műveletet érdemes előző napon elvégezni, mivel elég időigényes, nekem kb. 2 órát vett igénybe, és a kész karamellnek is teljesen ki kell hűlnie.
  2. Egy magasabb falú edénybe mérjük a cukrot, hozzáadjuk a tejet és a vaníliát, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk, ezután kis lángon addig főzzük, amíg a színe megbarnul és az állaga is sűrű lesz. Sajnos nem tudjuk magára hagyni, mivel elég gyakran kell kevergetni.
  3. A végére a mennyisége kb. 50 dkg-ra sűrűsödik be, vigyázzunk, ne főzzük túl, mert akkor nem tudunk vele dolgozni. Ha elérte a kellő állagot, folpackkal befedjük.

Tészta

  1. Vízgőz fölött állandóan kevergetve felolvasztjuk a margarint, cukrot, mézet és a tojásokat, a gőzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A szódabikarbónát az ecetben felhaboztatjuk, majd a közben langyosra hűlt tojásos masszába keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk.
  3. A kész tésztát lisztezett felületen hat egyenlő részre osztjuk, gombócokat gyúrunk belőle, majd méretre vágott sütőpapíron kinyújtjuk, és a papírral együtt egy tepsi hátán megsütjük őket. Sütés 180 fokon kb. 6-7 perc. Amikor szép világosbarna, már készen is van.
  4. A kész lapokat egy kés segítségével fellazítjuk, majd egymásra téve hűlni hagyjuk. A nyújtás egy kicsit nehezebb művelet, némi rutint igényel.

Krém

  1. Egy kevés tejjel simára keverjük a pudingot, a többi tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kikevert pudingot, ezután a tűzre visszatéve állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Celofánnal lefedve teljesen kihűtjük.
  2. A szobahőmérsékletű margarint egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd a közben teljesen kihűlt pudingot is simára keverjük.
  3. Ezután összedolgozzuk a margarint és a pudingot, kisebb adagokban adjuk egymáshoz, ha kellően habos és laza a krémünk, akkor szintén kisebb adagokban beledolgozzuk a teljesen hideg karamellt is. Végül beleforgatjuk a darált diót is.
  4. Tipp: a diót darálás előtt érdemes sütőben egy kicsit megpirítani, sokkal finomabb lesz az íze.

Összeállítás

  1. Ezután jöhet az összeállítás, érdemes lemérni a krémet, hogy egyenlő mennyiségben kenjük a lapok közé, egy vékony réteg kell a tetejére is.
  2. Egy szögletes formába teszünk egy lapot, megkenjük a krémmel, majd így folytatjuk, amíg el nem fogynak a lapok. Ezután egy kissé lenyomkodjuk a tetejét, majd vékonyan megkenjük a maradék krémmel, végül darált dióval megszórjuk, és hidegre tesszük legalább egy napra, a teljes puhulásig.
  3. Másnap olvasztott csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 15323
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás Marlenka
Katharosz 499 recept

Régóta dédelgettem már ezt a receptet, a kereskedelemben kaphatót kóstoltam már ugyan, nem jött be! Így hát eljött az idő, hogy magam készítsem el ezt a finomságot, csak ajánlani tudom, megérte a kicsit több munkát! Forrás: net

Hozzávalók

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...