Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tortához
-
36g zabkeksz167 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
38g barna cukor146 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
19 kcal
-
2g vaj17 kcal
A karamellszószhoz
-
10g víz0 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
12g kesudió65 kcal
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tortához
-
215g zabkeksz1000 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
750g krémsajt1875 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
114 kcal
-
14g vaj100 kcal
A karamellszószhoz
-
60g víz0 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
70g kesudió387 kcal
Összesen
7007
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tortához
-
9.3g zabkeksz43 kcal
-
3.3g vaj23 kcal
-
32.6g krémsajt82 kcal
-
8.7g tejföl17 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A karamellszószhoz
-
2.6g víz0 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g kesudió17 kcal
Összesen
304
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 454.9 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4041.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 1780 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630.9 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 536.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 1834 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
Összesen
7007
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
21.5 dkg zabkeksz
-
7.5 dkg vaj
-
20 dkg tejföl
-
23 dkg barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
2 evőkanál étkezési keményítő
A karamellszószhoz
-
0.6 dl víz
-
2.5 dl habtejszín
-
0.5 kk citromlé
-
7 dkg kesudió
Elkészítés
A tortához
- A tortaformát kikenjük vajjal, és kibéleljük sütőpapírral.
- A kekszet összemorzsoljuk, a vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
- A tortaformába simítjuk, elegyengetjük, és kb 10 percig 180 fokon sütjük.
- Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, és felváltva a keményítővel, határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
- A tortaformába öntjük a masszát a kekszalapra, és 180 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha már rezgős, nem folyós, és a teteje is megbarnult picit, akkor már jó. Hideg helyen kihűtjük.
- Pár óra hűtés után elkészítjük a karamellszószt. A vizet és a cukrot kis lábosban összekeverjük a citromlével, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután megkaramellizáljuk.
- Amikor már bugyog, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt óvatosan (lehet habverővel is, vigyázva, hogy ne csapjon ki), és pár perc alatt visszaforraljuk.
- A kesudiót mozsárban apróra őröljük.
- Ha a torta kihűlt, akkor óvatosan egyenletesen ráöntjüka karamellszószt, és megszórjuka kesudióval. Mehet vissza a hidegbe, pár óra hűtés után fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10685
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Ajánló
Karamell-elleneseknek áfonyaszósszal is isteni :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsófi.M
39 recept
Régebben nem szerettem a savanyúbb sajtkrémeket, a natúr joghurttal pedig egyszerűen ki lehetett kergetni a világból. Az édes túróval még most is :) Aztán egyszer csak elkapott a gépszíj - találtam egy szimpi sajttorta-receptet, és örökre elcsábultam. Ez a mostani egy eredeti amerikai recept magyarítása és olcsósítása, kiadós és finom :)