r
Nosalty Logó

Karamellás csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Karamellás csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

549
Kalória
11.6g
Fehérje
78.8g
Szénhidrátok
20.5g
Zsír
24.9g
Víz
154.6g
Koleszterin
2g
Rost
30.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (8-10 db)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 2194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A tésztához (8-10 db)

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, amibe teszünk 1 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 1 dl langyos tejet. Megvárjuk, míg felhabosodik.
  2. Ekkor hozzáadjuk a maradék cukrot, tejet, a tojássárgáját, és lágy tésztává gyúrjuk.
  3. Ha már a tészta összeállt, hozzáöntjük az olvasztott vajat, és ezt is beledolgozzuk.
  4. Langyos helyen letakarva a duplájára kelesztjük.
  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a vajat felolvasztjuk egy teflon serpenyőben, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, és közepes lángon így forraljuk, amíg a karamell sűrű és világosbarna lesz.
  7. Az így kapott karamellt még melegen rásimítjuk a kinyújtott tészta egyik felére (gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy hűl, gyorsan dermed, és így lehetetlen lesz elkenni a puha tésztán)
  8. Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, kicsit átsodorjuk, és egy éles késsel kb. 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkokat ezután egyesével két végén megfogva elkezdjük csavargatni.
  9. Sütőpapírral bélelt sütőlapon az így kapott csavart rudacskákat csiga formában feltekerjük.
  10. 15 percig pihentetjük, majd megkenjük őket kevés vízzel hígított tojássárgájával, és megszórjuk jégcukorral.
  11. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép barnára sülnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mi lenne jobb egy ilyen hideg, havas téli napon, mint egy langyos pihe-puha kelt tészta valamilyen finom töltelékkel? Főleg ha a töltelék lágy karamell…:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!