r
Nosalty Logó

Karamellás banántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Karamellás banántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 6746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.2 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6426.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3341 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3263 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 6746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Elkészítés

A karamella ívekhez

  1. A karamella ívek készítése:
  2. Cukorból és vajból sűrű karamellát készítek.
  3. Gyümölcstortaforma peremébe öntök kisebb szakaszokat.
  4. Dermedés után kiveszem a karamella íveket.
  5. Karamellás banán készítése:
  6. A megtisztított banánokat karikákra vágom.
  7. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  8. Gyümölcstortaforma aljára teszem a banánkarikákat és rákanalazom a karamellt.
  9. Sütemény tészta készítése:
  10. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citrom héjat, a sót és kézimixerrel jól összedolgozom. Végül belekeverem a tejfölt is. A tésztát két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez hozzádom a kakaóport és a rum aromát. Homogénre keverem.
  11. A gyümölcstortaforma közepére, a karamellás banánkarikákra teszek 1 merőkanál kakaós tésztát, annak a tetejére 1 merőkanálnyi vaníliás tésztát, majd ismét 1 merőkanálnyi kakaós. . . és így tovább. Ugyanúgy, mint a zebratortánál. Külön-külön merőkanállal, szépen rákanalazom az összes tésztát a karamellizált banánra.
  12. Előmelegített sütőben, 190°C fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba!
  13. Félig nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni. Miután teljesen kihűlt, óvatosan egy lapos tányérra borítom.
  14. Karamella ívekkel díszítem.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 61031
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Maci ananásztortáját gondoltam tovább!:)

Hozzávalók

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...