Karamellás-almás mákosguba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
535
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2144
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
535
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5654 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 2233 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 1662 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.6 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 276.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
2144
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük.
- A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, beledobjuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal, és összepároljuk.
- A kifliket felkarikázzuk, a tejet összemelegítjük a porcukorral, és beáztatjuk a karikákat.
- 4 kis sütőformát kivajazunk, és alulra mákot szórunk.
- A kifliket kinyomkodjuk, és lerakunk 1 réteget a tálkába. Ezt megszórjuk mákkal, majd ugyanígy teszünk még egy réteget, és megszórjuk mákkal. Erre jöhet egy réteg karamellás alma. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telnek a tálkák, és el nem fogy a hozzávaló. Az almából legalább 2 réteget bele kell csempészni, úgy rendesen érezni az ízét.
- Sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16964
- Feltöltés dátuma: 2011. november 09.
Ajánló
Vanília- vagy fahéjöntettel is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Laura36
77 recept
Szenteste napján ebédre szoktuk ezt készíteni. Egyszerűen elkészül, és a karamellás almától nagyon finom ízt, és hangulatot ad a karácsonyhoz.