r
Nosalty Logó

Karamellás-almás dutch baby

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Karamellás-almás dutch baby
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 1617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

a tésztához

az almás réteghez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, cukorral meg a sóval.
  2. Üssük bele a tojásokat, alaposan keverjük ki, ne legyen csomós. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, ízesítsük a vaníliával, végül adjuk hozzá a megolvasztott gheet.
  3. Hagyjuk fél órát pihenni.

az almás réteghez

  1. Addig van idő elkészíteni az almát. Először is a sütőt gyújtsuk be, hogy jó forró legyen. Egy 26 cm átmérőjű, és legalább 5 cm magas serpenyőben (ami később mehet a sütőbe) olvasszuk meg a 2 ek gheet, az oldalára is kenjük fel. Szórjuk rá az első adag barna cukrot, amit előzőleg elkevertünk a fahéjjal meg a szerecsendióval.
  2. Fektessük bele a megpucolt alma szeleteket, szórjuk a tetejére a második adag barna cukrot. Közepes láng felett, várjuk meg, hogy rotyogjon, ekkor öntsük rá óvatosan a tésztát, és rögtön rakjuk be a forró sütőbe.
  3. 220 C-on süssük 15 percig, majd a hőfokot lejjebb tekerve 190 C-ra, további 10-15 percig sütjük.
  4. Amikor kész, szilikon lapáttal alányúlva minden oldalról fellazítjuk a tésztát, és a tálaló edényre csúsztatjuk. Ezzel nem szabad várni, mert az alján lévő karamell megszilárdulhat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1705
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc főzős csatornámon nézelődve láttam meg ezt a finomságot, ahogy éppen készítették. Sokkal szebb volt, mint az enyém, de hát vasárnap reggel, és üres gyomorral ki tud jobb fotót készíteni?

Hozzávalók

a tésztához

az almás réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...