r
Nosalty Logó

Karalábéleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tojásos galuskához

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tojásos galuskához

Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tojásos galuskához

Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3549 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    14195 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3132 micro
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    518 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tojásos galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A csíkokra vágott karalábét, a hasábokra vágott sárgarépát és az egészben hagyott, megpucolt vöröshagymát 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a vegetát, a sót és a zöldpaprikát.
  2. (Belefőzhetünk 1-2 csirkemájat, vagy szárnyat, ha van otthon, de ez el is maradhat.)
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, az egész hagymát kidobjuk és berántjuk a levest.
  4. Végül tojásos galuskát szaggatunk bele.
  5. Rántás készítése:
  6. A lisztet az olajon világsra pirítjuk, a tűzről lehúzva beleszórjuk a borsot, pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.
  7. Tojásos galuska készítése:
  8. A tojásból, a sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, lágy tésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk.
  • Elkészítettem: 470 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 136453
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre bővülő családunk időnként összejön, ilyenkor jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. Egy ilyen alkaklommal első fogásként karalábélevest tálaltam, amit voltak, akik kisebb fenntartással fogadtak. Végül mondanom sem kell, nagyon ízlett mindenkinek és az utolsó cseppig elfogyott.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tojásos galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...