r
Nosalty Logó

Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

500
Kalória
31.4g
Fehérje
29.8g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
147g
Víz
97.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
23.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8439.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    6722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    587.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    376 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért.
  2. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a pancettát - ezzel meg is ízesítjük az olajat - majd kivesszük a húst.
  3. Fogjuk a sertéskarajt, bedörzsöljük sóval és borssal. Betesszük a lábosba, amiben a pancetta sült, és minden oldalát megpirítjuk.
  4. Jöhet a hús ízesítése: A fokhagymagerezdeket összezúzzuk, hozzáadjuk a húshoz, majd meglocsoljuk 4 kanál mézzel. Hozzáadjuk a gyömbért, a megpirított pancettát és a rozmaringot, hagyjuk, hogy a méz egy kicsit karamellizálódjon.
  5. Felöntjük alaplével, amíg el nem lepi a húst. Lehet bármilyen: zöldség-, csirke-, vagy akár marhahúsleves is.
  6. Beledobjuk a répát, a félbevágott salottahagymát, majd fél óráig főni hagyjuk.
  7. Fél óra után kivesszük a zöldségeket, majd 1 órát főzzük még a sertéskarajt. Tálalás előtt visszatesszük a zöldségeket, és pár percig még együtt főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Nagyon szeretjük a "Két éhes olasz" műsorát, amelyben Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo visszatér szülőföldjére, Olaszországba, hogy újra megtalálják kulináris örökségüket, és bemutassák az igazi olasz konyhát. Az egyik adásban annak jártak utána, hogy mi is történik akkor, ha az olaszos receptbe új íz kerül, mint például a gyömbér. Ez a recept szerintem magáért beszél, hiszen az ízek valami fantasztikus harmóniát alkotnak, ami a gyömbér nélkül nem lenne teljes. Igaz, nem egy gyorsan elkészíthető fogás, de csak összedobjuk a hozzávalókat és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!