Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g pancetta134 kcal
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g méz76 kcal
-
13g gyömbér10 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
75g csirke alaplé5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
500
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g pancetta536 kcal
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g méz304 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
152
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2110 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 1680 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
500
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.5 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8439.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 6722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 587.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11800 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 376 micro
-
β-karotin 897 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 kg sertés rövidkaraj
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek méz
-
5 dkg gyömbér
-
2 szál rozmaring
-
3 dl csirke alaplé
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 ek só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért.
- Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a pancettát - ezzel meg is ízesítjük az olajat - majd kivesszük a húst.
- Fogjuk a sertéskarajt, bedörzsöljük sóval és borssal. Betesszük a lábosba, amiben a pancetta sült, és minden oldalát megpirítjuk.
- Jöhet a hús ízesítése: A fokhagymagerezdeket összezúzzuk, hozzáadjuk a húshoz, majd meglocsoljuk 4 kanál mézzel. Hozzáadjuk a gyömbért, a megpirított pancettát és a rozmaringot, hagyjuk, hogy a méz egy kicsit karamellizálódjon.
- Felöntjük alaplével, amíg el nem lepi a húst. Lehet bármilyen: zöldség-, csirke-, vagy akár marhahúsleves is.
- Beledobjuk a répát, a félbevágott salottahagymát, majd fél óráig főni hagyjuk.
- Fél óra után kivesszük a zöldségeket, majd 1 órát főzzük még a sertéskarajt. Tálalás előtt visszatesszük a zöldségeket, és pár percig még együtt főzzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18703
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a "Két éhes olasz" műsorát, amelyben Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo visszatér szülőföldjére, Olaszországba, hogy újra megtalálják kulináris örökségüket, és bemutassák az igazi olasz konyhát. Az egyik adásban annak jártak utána, hogy mi is történik akkor, ha az olaszos receptbe új íz kerül, mint például a gyömbér. Ez a recept szerintem magáért beszél, hiszen az ízek valami fantasztikus harmóniát alkotnak, ami a gyömbér nélkül nem lenne teljes. Igaz, nem egy gyorsan elkészíthető fogás, de csak összedobjuk a hozzávalókat és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.