r
Nosalty Logó

Karácsonyi mézes gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi mézes gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2722 micro
  • β-karotin
    6707 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    10888 micro
  • β-karotin
    26828 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 4013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    779 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a mézzel 3-4 perc alatt habosra keverjük (elektromos habverővel).
  2. A lágy margarint hozzárakjuk, és további 1-2 percig habosítjuk.
  3. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és amézeskalács fűszerrel. Az előzőekhez adjuk. (Jó sűrű lesz.)
  4. A répát meghámozzuk, és lereszeljük. A diót és a mandulát durváravágjuk. Az aszalt szilvátapróraszeleteljük. Ezeket a hozzávalókat is a tésztáhozkeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  6. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok), kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 439
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 55876
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Ha valaki inkább az édes süteményeket szereti, annak ajánlom, hogy a tojás és a méz mellé, 10 dkg barna cukrot is keverjen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor biztos elkészítem ezt a süteményt!  Először  furcsa volt, édesebb valamire számítottam, de ez nem tartott sokáig. A felét biztosan én tüntettem el.    

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...