r
Nosalty Logó

Karácsonyi mákos-diós bejgli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Karácsonyi mákos-diós bejgli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

2173
Kalória
45.4g
Fehérje
189.6g
Szénhidrátok
142.9g
Zsír
76.9g
Víz
254.9g
Koleszterin
22.7g
Rost
62.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

Összesen 2173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

Összesen 21716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3035.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 2173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    453.8 g

Zsír

  • Összesen
    1428.8 g
  • Telített zsírsav
    441 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    575 g
  • Koleszterin
    2549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30355.7 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    675 mg
  • Kálcium
    13045 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    3942 mg
  • Foszfor
    11043 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    80 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1895.9 g
  • Cukor
    625 mg
  • Élelmi rost
    227 mg

Víz

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4261 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2103 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4176 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 21716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Átszitáljuk a lisztet egy tálba. Langyos tejbe kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a csipet sót, cukrokat, szobahőmérsékletű vajat, zsírt, tojásokat, tejfölt és annyi élesztős tejet, amivel finom, kezelhető tésztát tudunk gyúrni.
  3. Kitesszük a deszkára, és 5 cipóra osztjuk, letakarjuk, 30 percet pihentetjük.
  4. Majd kisodorjuk, és kiskanál mézzel elkevert 1 dl tejjel, ecsettel megkenjük a tésztát.
  5. Megkenjük a töltelékkel, felhajtjuk a széleit, és feltekerjük. Először a tojásfehérjével hosszában kenjük le, majd a sárgájával átlósan, hogy szép márványos kalácsot kapjunk. Hadjuk pár percig hogy rászáradjon majd hústűvel megszurkáljuk.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd letesszük 180 fokra, és további sütjük 40 percig.

mákos töltelék

  1. A mákhoz adjuk a mazsolát, cukrot, citromhéjat, mézet és annyi forralt tejjel öntjük le, hogy kenhető állaga legyen.
  2. Ugyanígy járunk el a dióval is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nekem 5 rúd bejgli jött ki. 2 mákos, 2 diós, és az ötödiket fele-fele arányban mákkal és dióval töltöttem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!