Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
45 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
6g narancslé3 kcal
A krémhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g rum2 kcal
A karamellöntethez
-
13g cukor48 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
10g teavaj72 kcal
Összesen
713
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
50g narancslé24 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
8g rum18 kcal
A karamellöntethez
-
100g cukor387 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
80g teavaj574 kcal
Összesen
5687
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
12.4g tojás16 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
2.8g narancslé1 kcal
A krémhez
-
14g gesztenyemassza25 kcal
-
5.6g teavaj40 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A karamellöntethez
-
5.6g cukor22 kcal
-
8.4g habtejszín25 kcal
-
4.5g teavaj32 kcal
Összesen
319
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
713
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 318.6 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5224.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1430 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 2053 mg
-
Nátrium 1409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 656.9 g
-
Cukor 418 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 362.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2947 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 2850 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1121 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
5687
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
12 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
0.5 dl narancslé
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg teavaj
-
10 dkg porcukor
-
2 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
A karamellöntethez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához kikeverjük a margarint a cukorral, ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, és belekeverjük a tojásos masszába. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy kevert tészta sűrűségű masszát kapjunk. Ez kb. 0,5-1 dl lesz.
- Kiolajozunk és kilisztezünk egy kuglófformát, beletöltjük a masszát, és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt lisztes pépet összedolgozzuk a gesztenyés krémmel.
- A kisült kuglófot 3 részre vágjuk, a felső részét visszarakjuk a formába, ráteszünk egy adag krémet, jön a következő kuglóf rész, erre megint krémet teszünk, majd az alját is rárakjuk, óvatosan megnyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. (Nem fog belekerülni az összes krém, ill. ízlés szerint rakjon mindenki annyit, amennyit gondol. A maradékot le lehet fagyasztani.)
- Amíg összeáll a kuglófunk, elkészítjük a karamellöntetet. Amihez a cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, a tűzről lehúzva belekeverjük a vajat.
- Mivel a kuglóf úgyis púposra sül, leveses tányérba állítsuk bele, és így öntsük rá a majdnem kihűlt öntetet, így a lecsorgó maradék szépen keretezi a sütinket. Tegyük vissza a hűtőbe, és szépen megdermed.
- Sütés hőfoka: 45 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3179
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az idén karácsonykor sütöttem ezt a sütit először, és osztatlan sikert aratott. Ami azt jelenti, hogy az amúgy nem édesszájú lányom két szeletet evett belőle rögtön. Már csak a cukorcsillagok hiányoznak róla, de már nem volt idegzetem felhajtani az utolsó pillanatban. Jó étvágyat Mindenkinek!