r
Nosalty Logó

Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
45 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 5687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    318.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5224.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2850 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 5687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához kikeverjük a margarint a cukorral, ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük.
  2. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, és belekeverjük a tojásos masszába. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy kevert tészta sűrűségű masszát kapjunk. Ez kb. 0,5-1 dl lesz.
  3. Kiolajozunk és kilisztezünk egy kuglófformát, beletöltjük a masszát, és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt lisztes pépet összedolgozzuk a gesztenyés krémmel.
  5. A kisült kuglófot 3 részre vágjuk, a felső részét visszarakjuk a formába, ráteszünk egy adag krémet, jön a következő kuglóf rész, erre megint krémet teszünk, majd az alját is rárakjuk, óvatosan megnyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. (Nem fog belekerülni az összes krém, ill. ízlés szerint rakjon mindenki annyit, amennyit gondol. A maradékot le lehet fagyasztani.)
  6. Amíg összeáll a kuglófunk, elkészítjük a karamellöntetet. Amihez a cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, a tűzről lehúzva belekeverjük a vajat.
  7. Mivel a kuglóf úgyis púposra sül, leveses tányérba állítsuk bele, és így öntsük rá a majdnem kihűlt öntetet, így a lecsorgó maradék szépen keretezi a sütinket. Tegyük vissza a hűtőbe, és szépen megdermed.
  • Sütés hőfoka: 45 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3179
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén karácsonykor sütöttem ezt a sütit először, és osztatlan sikert aratott. Ami azt jelenti, hogy az amúgy nem édesszájú lányom két szeletet evett belőle rögtön. Már csak a cukorcsillagok hiányoznak róla, de már nem volt idegzetem felhajtani az utolsó pillanatban. Jó étvágyat Mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...