r
Nosalty Logó

Karácsonyi fügés linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Karácsonyi fügés linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2475 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. Előkészítjük a vaníliás tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és egy fél citrom héját összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Előkészítjük a kakaós tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaóport és mézessütemény fűszerkeveréket összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a vaníliás tésztát. Karácsonyi kiszúróval fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, melyeknek a közepét kilyukasztjuk (kivétel a fenyőfát!). Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  4. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a kakaós tésztát. Karácsonyi kiszúróval ugyanannyi fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, mint amennyi vaníliásat. Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  5. Fügelekvárral összetapasztjuk a vaníliás-kakaós párokat, majd a teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba is. Végül porcukrot szitálunk a tetejükre.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22559
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Lezárt dobozban puha és omlós marad! 60 db lesz belőle.

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...