r
Nosalty Logó

Karácsonyi Feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simco
Karácsonyi Feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 4852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5796.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    702 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2666 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 4852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tésztához összeolvasztjuk a vajat a csokoládéval. Amíg hűl, a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a tojások sárgáját is jól kikeverjük. A tojáshabhoz adagoljuk a sárgáját, a vajas csokoládét, majd a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük és 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűlés után vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az elmosott tortaformát kibéleljük folpackkal és belefektetjük az egyik piskótalapot.

Meggypuding

  1. A meggypudinghoz 2 dl meggylevet felforralunk a meggyel, a cukorral és a fahéjjal. Az 1 dl meggylében elverjük a vaníliás pudingport és ezzel besűrítjük. Még melegen a tortaformában lévő tortalapra simítjuk, majd rátesszük a középső lapot. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Tejszínes töltelék

  1. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral. 3 részre osztjuk. 1/3 részbe belekeverjük a kakaóport és a teljesen kihűlt meggypudingot befedett tortalapra kenjük, majd erre az egyik 1/3 rész fehér hab kerül. Befedjük a maradék tortalappal.
  2. A félretett 1/3 rész fehér tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Kedvünkre és alkalomtól függően díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 337
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...