Karácsonyi Feketeerdő-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
8g vaj54 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
19 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Meggypuding
-
13g meggybefőtt9 kcal
-
38g meggylé15 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
21 kcal
Tejszínes töltelék
-
75g habtejszín219 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3 kcal
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
60g vaj430 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
148 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
Meggypuding
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
171 kcal
Tejszínes töltelék
-
600g habtejszín1752 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
23 kcal
Összesen
4852
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
3g vaj21 kcal
-
3g étcsokoládé16 kcal
-
21.8g tojás27 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Meggypuding
-
5g meggybefőtt4 kcal
-
14.9g meggylé6 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
Tejszínes töltelék
-
29.8g habtejszín87 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 300.8 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5796.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 573 mg
-
Foszfor 2508 mg
-
Nátrium 1272 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.7 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 702 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1267 mg
-
Retinol - A vitamin: 2666 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
4852
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 dkg vaj
-
6 dkg étcsokoládé
-
8 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
6.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg finomliszt
Meggypuding
-
10 dkg meggybefőtt
-
3 dl meggylé
-
4 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 csomag vaníliás pudingpor
Tejszínes töltelék
-
6 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Piskóta
- A tésztához összeolvasztjuk a vajat a csokoládéval. Amíg hűl, a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a tojások sárgáját is jól kikeverjük. A tojáshabhoz adagoljuk a sárgáját, a vajas csokoládét, majd a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
- 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük és 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűlés után vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az elmosott tortaformát kibéleljük folpackkal és belefektetjük az egyik piskótalapot.
Meggypuding
- A meggypudinghoz 2 dl meggylevet felforralunk a meggyel, a cukorral és a fahéjjal. Az 1 dl meggylében elverjük a vaníliás pudingport és ezzel besűrítjük. Még melegen a tortaformában lévő tortalapra simítjuk, majd rátesszük a középső lapot. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Tejszínes töltelék
- A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral. 3 részre osztjuk. 1/3 részbe belekeverjük a kakaóport és a teljesen kihűlt meggypudingot befedett tortalapra kenjük, majd erre az egyik 1/3 rész fehér hab kerül. Befedjük a maradék tortalappal.
- A félretett 1/3 rész fehér tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Kedvünkre és alkalomtól függően díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 337
- Feltöltés dátuma: 2022. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Simco
4 recept