Karácsonyfa-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
96g tojás121 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
43 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
13g rum29 kcal
-
126 kcal
-
19 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
18 kcal
Összesen
1322
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
171 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g rum116 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
5281
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
20.7g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
4g rétesliszt15 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
13.4g gesztenyemassza24 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
10.7g porcukor42 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
10.7g növényi habtejszín27 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
10.7g meggybefőtt8 kcal
-
4 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
1322
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 244.3 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667.1 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 343.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1910 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1728 micro
Összesen
5281
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
14 ek cukor
-
5 evőkanál rétesliszt
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
-
2 dl növényi habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
20 dkg meggybefőtt
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A tojásfehérjét csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.
- Beleengedjük a cukrot, és tovább kevertetjük.
- Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
- Belekeverjük a lisztet, a pudingport és a szódabikarbónát.
- A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha a tészta nem ragad a tűre, rácsra borítjuk.
- Ha kihűlt, négy részre vágjuk.
- Krém elkészítése:
- A gesztenyemasszát felengedjük, és a vajjal, porcukorral, rummal jól kikeverjük.
- A Hulala tejszínt a vaníliás cukorral és a Dr. Oetker zseléfix-szel keményhabbá verjük.
- Összeállítás:
- A piskótalapot megkenjük a felvert tejszínhabbal ujjnyi vastagon.
- Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a gesztenyés krémet, és rátesszük a következő piskóta réteget. Megint megkenjük habbal, és befedjük az utolsó piskótaszelettel.
- A tortát bevonjuk habbal.
- Nyomózsákba tesszük a maradék habot, és kidíszítjük a tetejét.
- Oldalára szeletelt mandulát simítunk.
- Tetejét láncszerűen megrakjuk meggybefőttel, és megszórjuk színes szórócukorral.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 22497
- Feltöltés dátuma: 2009. december 30.
Ajánló
Aki nem szereti a sok tejszínhabot, készítsen több gesztenyés krémet, és töltse meg azzal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Nem olyan régen egy régiség vásáron akadtam rá egy fenyőfa formájú tortasütőre. Azonnal beleszerettem, és ebben készült a karácsonyi gesztenyetortánk.