r
Nosalty Logó

Karácsonyfa-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyfa-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.1 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 5281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.
  3. Beleengedjük a cukrot, és tovább kevertetjük.
  4. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  5. Belekeverjük a lisztet, a pudingport és a szódabikarbónát.
  6. A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  8. Ha a tészta nem ragad a tűre, rácsra borítjuk.
  9. Ha kihűlt, négy részre vágjuk.
  10. Krém elkészítése:
  11. A gesztenyemasszát felengedjük, és a vajjal, porcukorral, rummal jól kikeverjük.
  12. A Hulala tejszínt a vaníliás cukorral és a Dr. Oetker zseléfix-szel keményhabbá verjük.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótalapot megkenjük a felvert tejszínhabbal ujjnyi vastagon.
  15. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a gesztenyés krémet, és rátesszük a következő piskóta réteget. Megint megkenjük habbal, és befedjük az utolsó piskótaszelettel.
  16. A tortát bevonjuk habbal.
  17. Nyomózsákba tesszük a maradék habot, és kidíszítjük a tetejét.
  18. Oldalára szeletelt mandulát simítunk.
  19. Tetejét láncszerűen megrakjuk meggybefőttel, és megszórjuk színes szórócukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 22351
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Aki nem szereti a sok tejszínhabot, készítsen több gesztenyés krémet, és töltse meg azzal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen egy régiség vásáron akadtam rá egy fenyőfa formájú tortasütőre. Azonnal beleszerettem, és ebben készült a karácsonyi gesztenyetortánk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...