Karácsonyfa-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
96g tojás121 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
43 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
13g rum29 kcal
-
126 kcal
-
19 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
18 kcal
Összesen
1322
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
171 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g rum116 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
5281
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
20.7g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
4g rétesliszt15 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
13.4g gesztenyemassza24 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
10.7g porcukor42 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
10.7g növényi habtejszín27 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
10.7g meggybefőtt8 kcal
-
4 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
1322
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 244.3 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667.1 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 343.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1910 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1728 micro
Összesen
5281
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
14 ek cukor
-
5 evőkanál rétesliszt
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
-
2 dl növényi habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
20 dkg meggybefőtt
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A tojásfehérjét csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.
- Beleengedjük a cukrot, és tovább kevertetjük.
- Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
- Belekeverjük a lisztet, a pudingport és a szódabikarbónát.
- A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha a tészta nem ragad a tűre, rácsra borítjuk.
- Ha kihűlt, négy részre vágjuk.
- Krém elkészítése:
- A gesztenyemasszát felengedjük, és a vajjal, porcukorral, rummal jól kikeverjük.
- A Hulala tejszínt a vaníliás cukorral és a Dr. Oetker zseléfix-szel keményhabbá verjük.
- Összeállítás:
- A piskótalapot megkenjük a felvert tejszínhabbal ujjnyi vastagon.
- Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a gesztenyés krémet, és rátesszük a következő piskóta réteget. Megint megkenjük habbal, és befedjük az utolsó piskótaszelettel.
- A tortát bevonjuk habbal.
- Nyomózsákba tesszük a maradék habot, és kidíszítjük a tetejét.
- Oldalára szeletelt mandulát simítunk.
- Tetejét láncszerűen megrakjuk meggybefőttel, és megszórjuk színes szórócukorral.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 22351
- Feltöltés dátuma: 2009. december 30.
Ajánló
Aki nem szereti a sok tejszínhabot, készítsen több gesztenyés krémet, és töltse meg azzal.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Nem olyan régen egy régiség vásáron akadtam rá egy fenyőfa formájú tortasütőre. Azonnal beleszerettem, és ebben készült a karácsonyi gesztenyetortánk.