r
Nosalty Logó

Kapucsínó muffin 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapucsínó muffin 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 3357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Öszekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet a sütőporral/szódabikarbónával és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a kapucsínót és az olajat.
  3. Kidolgozzuk a tésztát (robotgéppel a legegyszerűbb), és a papírcsészékkel bélelt muffinsütő-formákat kb. a kétharmadukig töltjük a masszával.
  4. Előmelegített sütőben, alul-felül álláson megsütjük.
  5. Közben a porcukrot kikeverjük a mascarpone-val, s tálalás előtt a kihűlt muffinok tetejére csurgatjuk. Végül kakaóport szitálunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13439
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom, ha muffinról van szó, igen válogatós vagyok. (Férjem szerint máskor is :-)). A jó muffin legyen puha, "csússzon", legyen könnyed és felejthetetlen ízű. Na, ez ilyen! :-) Arra a következtetésre jutottam, hogy biztos az olaj miatt, nagyon jót tesz a tészta állagának. A szódabikarbóna is közrejátszhat a ragyogó eredményben, mert valahogy másképp dagad fel tőle a tészta, mint a sütőportól (át is szokom rá...). Sajnos, mikor ezt készítettem, nem volt itthon mascarpone, de anélkül is etette magát a kis drága, rekordidő alatt elfogyott. Mindenkinek szívből ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...