r
Nosalty Logó

Kapros-túrós rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2546.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól elkeverjük.
  3. Megszórjuk a búzadarával, majd kb. 10 percre állni hagyjuk.
  4. Közben megolvasztjuk a vajat, vagy elővesszük az olajat. A réteslapot kiterítjük, és megkenjük a vajjal/olajjal. Utána a tepsit is kikenjük vékonyan.
  5. A töltelékhez hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, majd beletörjük a fokhagymát, és jól összekeverjük.
  6. A réteslapot megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Érdemes több réteget használni, mert elég folyós a töltelék, és ha keveset használunk, eláztatja a tésztát. (Én egy rúdhoz két vékony lapot tekertem fel teljesen. A fenti hozzávaló mennyiség kb. 3-4 rúdra elegendő, amiből nekem kb. 20 darab rétes jött ki. Ez nyilván függ a tészta méretétől és a darabolástól.)
  7. A tekercseket betesszük a tepsibe, és a tetejüket megkenjük vajjal/olajjal.
  8. Készre sütjük. Érdemes figyelni, mert a teteje hamar megéghet. Ha lehetséges, célszerű alulsütést használni, és csak rövid ideig pirítani felülről.
  9. Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd várjuk meg, míg kihűl kicsit. Akkor könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 43614
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Randi előtt nem ajánlott, mert elég intenzív fokhagymás-kapros lehelletet eredményez a fogyasztása ;).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc fűszerem a kapor, nagyon szeretem az intenzív íze miatt. Gyakran szoktam kapros-tejfölös mártogatós készíteni baráti összejövetelekre, és mindig sikert arat. Most a megmaradt réteslapokkal akartam valamit kezdeni, így hoztam össze ezt a sós rétest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...