Kapros-túrós rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
395
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1577
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
23.5g réteslap69 kcal
-
39.2g tehéntúró58 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
17.2g tojás22 kcal
-
5.6g búzadara20 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
247
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.6 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
395
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 81.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2546.4 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 288.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
1577
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.8 g
-
Cink 102 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 47 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Jól elkeverjük.
- Megszórjuk a búzadarával, majd kb. 10 percre állni hagyjuk.
- Közben megolvasztjuk a vajat, vagy elővesszük az olajat. A réteslapot kiterítjük, és megkenjük a vajjal/olajjal. Utána a tepsit is kikenjük vékonyan.
- A töltelékhez hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, majd beletörjük a fokhagymát, és jól összekeverjük.
- A réteslapot megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Érdemes több réteget használni, mert elég folyós a töltelék, és ha keveset használunk, eláztatja a tésztát. (Én egy rúdhoz két vékony lapot tekertem fel teljesen. A fenti hozzávaló mennyiség kb. 3-4 rúdra elegendő, amiből nekem kb. 20 darab rétes jött ki. Ez nyilván függ a tészta méretétől és a darabolástól.)
- A tekercseket betesszük a tepsibe, és a tetejüket megkenjük vajjal/olajjal.
- Készre sütjük. Érdemes figyelni, mert a teteje hamar megéghet. Ha lehetséges, célszerű alulsütést használni, és csak rövid ideig pirítani felülről.
- Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd várjuk meg, míg kihűl kicsit. Akkor könnyebb szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 43614
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Randi előtt nem ajánlott, mert elég intenzív fokhagymás-kapros lehelletet eredményez a fogyasztása ;).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik kedvenc fűszerem a kapor, nagyon szeretem az intenzív íze miatt. Gyakran szoktam kapros-tejfölös mártogatós készíteni baráti összejövetelekre, és mindig sikert arat. Most a megmaradt réteslapokkal akartam valamit kezdeni, így hoztam össze ezt a sós rétest.