r
Nosalty Logó

Kapros-túrós burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kapros-túrós burek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, tejet, 1 dl tejfölt, a fokhagymát és egy tojást összekeverjük egy tálban.
  2. Megsózzuk, hozzákeverjük a kaprot.
  3. A réteslapokból négyet összetörünk, és belekeverjük a masszába.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és ráteszünk egy réteslapot.
  5. A réteslapot kenőtoll segítségével átkenjük egy kis olajjal.
  6. Ezt megismételjük még 3réteslappal.
  7. A lapokra kanalazzuk a túrós masszát.
  8. Ugyanilyen rétegezős-olajozós módszerrel beborítjuk a maradék négy réteslappal a túrót.
  9. A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük egy tojással, és a réteslapok tetejére öntjük.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 496
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 67720
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 28.

Ajánló

Hidegen is, melegen is nagyon finom. Ha kerek tortaformában sütöm, úgy is fel lehet szeletelni, mint a tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burek vagy börek a mi rétesünkhöz hasonló tésztából készülő étel,  őshazája a Balkánon és Törökországban van. Töltik tejtermékkel - sajt, túró, tejföl - vagy különböző darált húsokkal. Ez a recept nem az eredeti - hogy lenne az, mikor annyi helyen csinálják, és mindenhol másképpen-,  így szerbiai és görög emlékeimre, ízlelőbimbóimra, és mások tapasztalataira hagyatkozva kísérleteztem ki ezt a "bureket".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...