Kapros töltött édeskáposzta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
henys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
719
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2871
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 701.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 367 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
719
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.3 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6395 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 2071 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 2358 mg
-
Nátrium 1140 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.8 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 2804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2146 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1014 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 1466 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1647 micro
-
Kolin: 783 mg
-
Retinol - A vitamin: 647 micro
-
α-karotin 634 micro
-
β-karotin 919 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
2871
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen.
- Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, amennyi tölteléket szeretnénk. Hagyjunk káposztát, mert az majd összevágásra kerül. A szebbeket félretessztük, az erüket kivágjuk.
- A töltelékhez a húst, a rizst, pirospaprikát, sót, borsot, a tojást összekeverjük, és ezzel megtöltjük a leveleket. A maradék káposztát összevágjuk, mehet az ere is.
- A főzőléből leöntünk, beletesszük a töltelékeket, a káposztát. Puhára főzzük, közben elkészítjük a habarását.
- A kaprot jól összevágjuk, beletesszük a tejfölbe, plusz pirospaprikát, sót és az összezúzott fokhagymát. Amikor puha a káposzta, ezzel felöntjük, még egyszer forraljuk.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 45
- 7 napos nézettség: 147
- Össznézettség: 39021
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
henys
12 recept
Ez is anyósom féle recept :-).