r
Nosalty Logó

Kapros-petrezselymes raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Kapros-petrezselymes raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2734.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    833 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    7479 micro
  • β-karotin
    21140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9249 micro
Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a borsót, felöntjük 1-1,5 l vízzel, sóval, borssal utóízesítjük, és a húst a zöldségekkel együtt puhára főzzük.
  3. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a levest. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és petrezselymet, majd az ecettel ízlésünknek megfelelően savanyítjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 10854
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

A habarást szűrőn keresztül engedjük bele levesbe, vagy pedig szedjünk ki a forró léből, és úgy egyenlítsük ki a leves és a habarás hőmérsékletét, hogy a keményítő (vagy liszt) ne legyen csomós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-petrezselymes raguleves
Tomatotree 262 recept

Erdélyben kínáltak hasonlóval, próbáltam leutánozni, finom lett, tartalmas, és nagyon bejön ez a savanykás leves-típus. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...