r
Nosalty Logó

Kapros- juhtúrós csirkemell jénaiban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Kapros- juhtúrós csirkemell jénaiban
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 563 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4738.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2253 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy négyszögletes, vékonyan megolajozott jénait kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a szalonna túllógjon az edény szélén.
  2. Ráfektetjük a nyers csirkemell szeleteket.
  3. A juhtúrót kikeverjük a tejföllel és fűszerezzük apróra vágott kaporral, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Érdemes megkóstolni, mennyire sós, a tejföl mennyiségét ennek függvényében növelhetjük.
  4. A masszát rákenjük a húsra, a szalonnacsíkokat visszahajtogatjuk és a tetejére is fektetünk még 2-3 szeletet.
  5. Sütőben sütjük alufólia alatt 30 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 25890
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Pirított újkrumplival ajánlom, az aprószemű újkrumplit alaposan megmosva, héjastól majdnem puhára megfőzzük. Lecsöpögtetjük és felforrósított serpenyőben, 1-2 ek olívaolajon, némi durva szemű sóval erős lángon pirítjuk. Kovászos uborka illik hozzá.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint kapor, ilyenkor szezonban "majdnem" mindenbe teszek! Juhtúróval, túróval, tejföllel tökéletes párosítás.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...