Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
222
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
886
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 444.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
222
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3952.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1723 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1267 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1777.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
886
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk.
- A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az ubit - sóval.
- A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.
- Amikor az ubit már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 441
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 91117
- Feltöltés dátuma: 2009. június 24.
Ajánló
Aki nem szereti a joghurtot, csinálhatja natúr, vagy kaukázusi kefírrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
Kevés olyan étel van, ami egy tikkasztó kánikulai napon, amikor fagyin, gyümölcsön és jéghideg italokon kívül szinte semmit nem kíván az ember, igazán jól tud esni. Na, ez a leves, ez olyan!