r
Nosalty Logó

Káposztával töltött párnácska

Gabimami58
Káposztával töltött párnácska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

453
Kalória
11.9g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
87.7g
Víz
45.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 2267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 2267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalókat összegyúrjuk, majd 30percet meleg helyen pihentetjük.
  2. Amikor jól megkelt,lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél cm vastagra nyújtjuk.
  3. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk,és ha van párnácska formánk, beletesszük a tésztát.A közepébe teáskanálnyi káposztát rakunk, összezárjuk,kissé megnyomkodjuk, majd kifordítjuk belőle.Ha nincs ilyen formánk, akkor a kiszaggatott tészta közepére tesszük a káposztát, és megkenjük egy felvert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát egymásra, és a szélét jól lenyomkodjuk.Ugyanígy járunk el az összes tésztával.
  4. Enyhén zsírozott, kissé lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a maradék tojással, és előmelegített sütőben25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Már kifliben készítettem ilyet, és az is ízlett mindenkinek. Most a párnácskát viszont egy délután alatt kétszer kellett elkészítenem, annyira ízlett a családomnak...

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...