Káposztás sztrapacska 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Keca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
4392
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16.3g burgonya9 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
8.2g káposzta2 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
9.8g bacon38 kcal
-
6.5g juhtúró18 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
32.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
143
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 476.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1100
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.2 g
Zsír
-
Összesen 205.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5231 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1623 mg
-
Nátrium 2547 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1904.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 578 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
4392
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg burgonya
-
2 db tojás
-
25 dkg káposzta
-
1 kis fej vöröshagyma
-
20 dkg juhtúró
-
1.5 dl tejföl
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 l víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Felforralunk egy nagy edényben vizet. Ha felforrt, alaposan megsózzuk.
- Lereszeljük a meghámozott burgonyákat, majd jól ki csavarjuk. Alaposan elkeverjük a liszttel, tojásokkal, sóval és annyi vízzel, amennyivel közepesen kemény masszát kapunk.
- Galuskaszaggató segítségével forrásban lévő vízbe adagoljuk. Néhány perc alatt készre főzzük. (Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mikor kész, kóstoljuk meg. Ne főzzük túl!)
- Ha elkészült, leszűrjük, majd hideg vízzel teljesen leöblítjük.
- Felaprítjuk apróra a hagymát, melyet kevés olajon a kockázott baconnal együtt megpárolunk.
- Kis négyzetekre vágjuk a káposztát, melyet olajon ¾ puhára párolunk (egy picit maradhat roppanós). Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A kifőtt sztrapacskát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, baconos hagymával, pirított káposztával.
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 24873
- Feltöltés dátuma: 2009. november 19.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlok hozzá, például Sike Olaszrizlinget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Keca
6 recept
Az alapötletet egy tv műsorban láttam. Bármilyen apróra vágott (akár maradék) húsféleséggel is lehet gazdagítani.