r
Nosalty Logó

Káposztás sztrapacska 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Keca
Káposztás sztrapacska 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    2547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk egy nagy edényben vizet. Ha felforrt, alaposan megsózzuk.
  2. Lereszeljük a meghámozott burgonyákat, majd jól ki csavarjuk. Alaposan elkeverjük a liszttel, tojásokkal, sóval és annyi vízzel, amennyivel közepesen kemény masszát kapunk.
  3. Galuskaszaggató segítségével forrásban lévő vízbe adagoljuk. Néhány perc alatt készre főzzük. (Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mikor kész, kóstoljuk meg. Ne főzzük túl!)
  4. Ha elkészült, leszűrjük, majd hideg vízzel teljesen leöblítjük.
  5. Felaprítjuk apróra a hagymát, melyet kevés olajon a kockázott baconnal együtt megpárolunk.
  6. Kis négyzetekre vágjuk a káposztát, melyet olajon ¾ puhára párolunk (egy picit maradhat roppanós). Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A kifőtt sztrapacskát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, baconos hagymával, pirított káposztával.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24873
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 19.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá, például Sike Olaszrizlinget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet egy tv műsorban láttam. Bármilyen apróra vágott (akár maradék) húsféleséggel is lehet gazdagítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...