Káposztás palacsinta
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
100g finomliszt364 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
125g tej70 kcal
-
1g só0 kcal
-
71 kcal
A káposztához
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
4g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A káposztához
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
22g finomliszt80 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
27.4g tej15 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
A káposztához
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 1093 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 159.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 115.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6404.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 4372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 637.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 429 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 727 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A palacsintához
- Ha szerencsénk van, akkor, a legutóbbi káposztás tésztából maradt dinsztelt káposztánk - mert az jól bírja a mélyhűtést - és csak ki kell olvasztanunk. Ha nem, akkor legyaluljuk a káposztát (kb. 70 dkg nyers állapotában).
- Lesózzuk, állni hagyjuk legalább fél órát, hogy levet engedjen, majd kicsavarjuk.
- A libazsírt egy lábosban felolvasztjuk, rádobjuk a káposztát, kb. 45 percre odanövünk a tűzhely mellé, mert folyamatos kavargatást igényel.
- Mikor majdnem kész, rászórjuk a cukrot, és azzal is összepirítjuk. Kicsit félretesszük hűlni.
- Addig kikavarjuk a palacsintatésztát: a lisztbe beleütjük a tojásokat, a tejet és az olajat, sózzuk.
- Habverővel simára dolgozzuk, majd hozzátesszük a dinsztelt káposztát, és jól elkavarjuk benne. Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá egy kis tejet. 20 pihentetjük a tésztát.
- Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben egyesével szép vastag palacsintákat sütünk, és azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 48717
- Feltöltés dátuma: 2011. január 05.
Ajánló
Szerintem magában a legjobb, de meg lehet kenegetni fokhagymás-tejföllel. Csak kérdés, hogy minek :) Ebből az adagból nekem 10 vastag palacsintám lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Imádom a káposztás tésztát. Nem, inkább a tésztás káposztát. Rengeteg-rengeteg káposztával, iszonyú sok borssal, és a lehetőségekhez képest kevés tésztával. Mert hát a káposztás tésztában a dinsztelt káposzta édeskés íze a legtutibb - minek takarjuk el holmi tésztával? És mivel rajongásom tárgya a téli ételek egyik csimborasszója, előszeretettel próbálgatom ezzel-azzal házasítani - pl. nokedlivel, vagy most palacsintával (de legtöbbször a felét befalom még mielőtt bármivel összekeverhetném). Ez a recept szintén sokat emlegetett nagymamámtól van. Mint mondta: "Pont olyan olcsó mint a krumplis palacsinta - aztán tudod, mégis változatos volt akkor, amikor csak krumpli liszt meg zsír volt." Na most azért akad más is, de nekem nagyon ízlett. Sajnos az élet nem fenékig tejfel, meg köll harcolni mindenért, és a kedvenc dinsztelt káposztámtól egyvalami tart vissza: útálok káposztát dinsztelni. Reszelni, nyomingolni, fél órát ott állni, kavargatni... Úgyhogy vagy előre le szoktam gyártani a pár kilót, szentségelek, pár órát a konyhában töltök, aztán fagyasztok - vagy megkérem aput, hogy csinálja már meg, neki alig van haja, nem lesz büdös... Bármelyik utat is választjuk a dinsztelt káposzta megszerzéséhez, ha az kész, onnantól pikk-pakk megvan az egész. :)