r
Nosalty Logó

Káposztás nokedli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Káposztás nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A káposztához

Összesen 865 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A káposztához

Összesen 5188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A káposztához

Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 865 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7928.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    4660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1076 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 5188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A káposztához

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A nokedlihez összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk, ennél a mennyiségnél ez kb. 6 dl.
  2. Lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval és megvárjuk, míg kb 3 perc alatt megfőnek, és a víz felszínére jönnek.
  3. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A műveletet addig ismételgetjük, amíg vana nokedlitésztából. Nem célszerű egyszerre sokat beletenni a vízbe, mert akkor összeáll.
  4. Ha a nokedli elkészült, nekilátunk a káposztának.
  5. A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet nyolcadokra vágjuk, és legyaluljuk. Nagyon alaposan besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk
  6. Fél óra elteltével levét kinyomkodjuk.
  7. Egy lábosban felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetjük, ha kevés lenne az olaj, akkor kanalazunk alá egy kis libazsírt. A káposztát nem lehet egyedül hagyni, azt a legalább 45 percet, amíg készre dinsztelődik, sajnos együtt kell töltenünk, mert nagyon könnyen odakap. Közben borsozzuk.
  8. Ha már majdnem elkészült, (összeesett és puha) megszórjuk a cukorral, és picit így is kevergetjük, amíg a cukor rákaramellizálódik, és a káposzta kap egy kis színt.
  9. A kész nokedlit hozzáöntjük a káposztához, és jól átforgatjuk benne.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36467
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Ugyanúgy, mint a káposztás tésztát - ízlés szerint borssal vagy cukorral együk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve a Budapest-Pécs között közlekedő vonaton megismerkedtem egy kedves felvidéki lánnyal. Olyan jól elbeszélgettünk, hogy elfelejtett leszállni Dombóváron. Mire beértünk Pécsre, olyan késő lett, hogy nem tudott volna visszajutni Dombóvárra, és mivel Pécsen senkit nem ismert, az én lakótársaim még Pesten voltak, hát felajánlottam, aludjon nálam. Ezek után viszont ragaszkodott hozzá, hogy közösen együk meg a vacsorját, ami a nagymamája egyik specialitása.Na így találkoztam először káposztás nokedlivel. Akkor a legjobb készíteni, ha van maradék nokedlink,és nem vágyunk a tojásos verzióra.

Hozzávalók

A nokedlihez

A káposztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...