Káposztás hajtóka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Összesen
713
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 319.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
713
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 157.8 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3759.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1131 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1439 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1276.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 440 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 930 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 1205 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 766 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 661 micro
Összesen
2848
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Reszeljük le a káposztát, sózzuk, és keverjük össze, majd tegyük félre 1/2 órára.
- Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd az olajon pároljuk meg, közben fűszerezzük (cukor, bors).
- A sütőport keverjük el a lisztben, morzsoljuk a vajat a liszthez, és gyúrjuk össze a többi alapanyaggal (kivéve a tojást, az a kenéshez kell).
- Amíg a káposzta kihűl, a tésztát tegyük hűtőbe.
- Ha kihűlt a töltelék, gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), vajazzuk ki a tepsit, és készítsük elő a tojást a kenéshez (üssük és verjük fel).
- Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm-es téglalappá, amely kb. 20 cm széles.
- Vágjuk hosszában félbe a téglalapot (2 db 10 cm széles csíkot kapunk).
- Felezzük meg a tölteléket, és osszuk el egyenletes csíkban végig a tészták közepén.
- Kenjük meg tojással mindkét tésztacsík egyik (hosszabb) oldalát, ez kerül hajtásnál alulra.
- Hajtsuk rá a töltelékre a nem megkent oldalt, majd fordítsuk az egész csíkot még egyszer, rá a tojással megkent oldalra (mintha bejglit tekernénk fel).
- Kenjük meg mindkét csík tetejét tojással, majd szeljük fel négyzetekre (a hosszú oldalra merőlegesen).
- Süssük aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11639
- Feltöltés dátuma: 2011. február 17.
Ajánló
Bátran növelhető a káposzta mennyisége :-). A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptműves
119 recept
Hallomásból úgy tudom, hogy a nagymamám készített fenséges káposztás hajtókát. Sajnos erre nem emlékszem, azonban itt az ideje, hogy én is elkezdjem tökéletesíteni, de legalább tesztelni a saját készítésű csemegét... Elsőre nem is lett rossz, az azonban biztos, hogy legközelebb még vékonyabbra nyújtom a tésztát, és sokkal (sokkal!) több káposztát dinsztelek :-).