r
Nosalty Logó

Káposztás csiga savanyú káposztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chilu
Káposztás csiga savanyú káposztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11981.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    8275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1005 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4038 micro
Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. A borókabogyót és a szegfűszeget mozsárban megtörjük, hozzáadjuk a borsot is.
  2. Közepes méretű lábasban az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát is, és együtt megpirítjuk.
  3. Sózzuk, megszórjuk fokhagymaporral.
  4. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott savanyú káposztát és a fűszereket. Elkeverjük a zsiradékkal, majd rövid ideig pirítjuk.
  5. Annyi vizet teszünk a káposztára, ami éppen ellepi, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  6. A megfőtt káposztát szűrőn lecsöpögtetjük.

Tészta

  1. Közepes méretű tálban a leszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a közepébe nyomott mélyedésbe ütött tojásokkal és a vízzel összedolgozzuk.
  2. Az összegyúrt tésztát egy tiszta konyharuhán kinyújtjuk.
  3. "Megkenjük" a már elkészült savanyú káposztával.
  4. A konyharuha szélét fogva felgöngyöljük a tésztát, majd kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. A tekercseket kizsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe fektetjük, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal (én a tekercsek kb. felére szórtam).
  6. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön kb. fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1294
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a savanyú káposztát, minden módon és mennyiségben. Nagymamám szakácskönyvében találtam ezt a receptet, gyorsan ki is próbáltam. Szerintem megérte. :)

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...