r
Nosalty Logó

Káposztás bableves ahogy witch készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Káposztás bableves ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 3362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10050 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1064 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    5415 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    2630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2074 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 3362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztató vizet róla, nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel. Babérlevéllel ízesítve felforraljuk, sózzuk, és kis lángon főzzük.
  2. Az 1 ek megolvasztott zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú, akkor leöblítjük), és félig megpároljuk.
  3. Amikor a bab kezd puhulni, beleöntjük a káposztát, együtt főzzük készre.
  4. A rántáshoz zsíron megpirítjuk a lisztet, tűzről lehúzva elkeverjük a paprikával, és vízzel fokozatosan hígítva felforraljuk. A levest állandóan keverve beleöntjük, egyet rottyantunk rajta.
  5. A kolbászt karikára vágva megpirítjuk, és ízlés szerint tálaláskor adjuk a leveshez a tejföllel együtt.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8306
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jönnek a hideg napok, ilyenkor jól esik ez a tartalmas leves.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...