r
Nosalty Logó

Káposzta a la bolognese

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Somandi
Káposzta a la bolognese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    423 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    759 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    937 micro
  • β-karotin
    2184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 1783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban vagy wokban3 ek zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfű egy részével.
  2. Amíg pirul, felkockázzuk a paradicsomot, és a bazsalikom leveleit is apróra vágjuk.
  3. Ha már barnás színt kapott, hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a két evőkanál eritritet, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.Felforraljuk, mérsékeljük alatta a lángot, és fedőt teszünk rá.
  4. Amíglassan fővöget, laskára vágjuk a káposztát, és már hozzá is tehetjük a raguhoz, fedő alatt pedig kb. 15 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha már puha a káposzta, kikapcsoljuk alatta a gázt, még kóstoljunk rajta egyet, és ha szükséges, sózzuk,borsozzuk, és szórjuk meg még egy kis kakukkfűvel!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 30308
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

Amikor nyakig vagyok valamiben, mint például most a nyárban, a bútorfestésben, konyha újjászületésben stb, előfordul, hogy  kevesebb időt szentelek a tervezésnek. Így elmarad a menü gondos kimunkálása is, pedig annak is megvan az előnye. De a tervezés során eltűnik a kreativitás és az újító alkotás a konyhából, hiszen a menüt általában olyan ételekből állítom elő, amik úgymond zsigerből jönnek. Ezért is nagyon jó az, ha más tevékenység, elfoglaltság miatt, valamint az alábbi pontokban részletezett sürgető behatásra születnek meg a finomabbnál, finomabb újdonságok, amik aztán később mehetnek a menübe.:-)) És elhangzik a mondat: Anyaaa, nagyon éhes vagyok! Éhes férj haza jön a napi robot után, és állandóan a hűtőt vagy a spájzot szemrevételezi, és azt találgatja, hogy vajon termett-e benne valami az eltelt 2 percben.  Ránézek az órára, a fejemhez kapok, és megállapítom: Jesszus, már ebédidő van, én pedig még nem főztem semmit!!! Ilyenkor gyorsan szemrevételezem én is a hűtőt, a kamrát, majd az ott lévő alapanyagokból összeállítok valamit. A legutóbbi ilyen alkalom után, a nagy fiam meg is jegyezte, miközben a vállam veregette: Hm ez finom volt! Hát igen Anya, aki tud, az tud!!!:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...