r
Nosalty Logó

Kandírozott narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kandírozott narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 4509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    651 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tortához

A sziruphoz

Elkészítés

A tortához

  1. Készítsük el a cukorszirupot. Egy vastag falú edényben tegyük fel a cukrot és a vizet, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Fektessük bele a narancskarikákat, és lassú tűzön 10 - 15 percet rotyogtassuk, hogy a narancskarikák puhák, de még egészek maradjanak. Ha kész, levesszük a tűzről, a karikákat lecsepegtetjük egy szűrőben, a szirupot félre rakjuk.
  2. A tésztához verjük krémesre a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, olvasztott vajat, mandulalisztet, citromhéjat.
  3. A tortaformát kenjük ki vajjal és/vagy megszórjuk egy kis liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral.
  4. A narancskarikákkal kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. A karikákat bármilyen alkalmatossággal támasszuk ki. (Én csipeszt használtam.)
  5. Sütés után öntsük le még a sziruppal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9333
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Ajánló

Kandírozott naranccsal és mandulaliszttel készült torta már önmagában is tenkíntélyt követel az asztalon. Az én verzíómban mandulaliszt helyett dió van, amely kissé barnás színt kölcsönzött a tésztának. Készíthetjük vérnaranccsal is, az eredmény még lenyűgözőbb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annak, aki kicsit is járatott a cukrászvilágban, igen sokat mond a Donna Hay név, aki a gasztronómia dizájn és trendek királynője. Ausztrál magazinjában jelent meg az alábbi recept, ami azóta már az egész világot bejárta.

Hozzávalók

A tortához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...