Kandírozott narancstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tortához
-
28g tojás35 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A sziruphoz
Összesen
563
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
563
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 205 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3219.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1410 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.7 g
-
Cukor 486 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 651 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 707 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 459 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1492 micro
Összesen
4509
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tortához
- Készítsük el a cukorszirupot. Egy vastag falú edényben tegyük fel a cukrot és a vizet, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Fektessük bele a narancskarikákat, és lassú tűzön 10 - 15 percet rotyogtassuk, hogy a narancskarikák puhák, de még egészek maradjanak. Ha kész, levesszük a tűzről, a karikákat lecsepegtetjük egy szűrőben, a szirupot félre rakjuk.
- A tésztához verjük krémesre a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, olvasztott vajat, mandulalisztet, citromhéjat.
- A tortaformát kenjük ki vajjal és/vagy megszórjuk egy kis liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral.
- A narancskarikákkal kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. A karikákat bármilyen alkalmatossággal támasszuk ki. (Én csipeszt használtam.)
- Sütés után öntsük le még a sziruppal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9343
- Feltöltés dátuma: 2011. február 13.
Ajánló
Kandírozott naranccsal és mandulaliszttel készült torta már önmagában is tenkíntélyt követel az asztalon. Az én verzíómban mandulaliszt helyett dió van, amely kissé barnás színt kölcsönzött a tésztának. Készíthetjük vérnaranccsal is, az eredmény még lenyűgözőbb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Annak, aki kicsit is járatott a cukrászvilágban, igen sokat mond a Donna Hay név, aki a gasztronómia dizájn és trendek királynője. Ausztrál magazinjában jelent meg az alábbi recept, ami azóta már az egész világot bejárta.