r
Nosalty Logó

Kandírozott narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kandírozott narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 4509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A sziruphoz

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    651 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tortához

A sziruphoz

Elkészítés

A tortához

  1. Készítsük el a cukorszirupot. Egy vastag falú edényben tegyük fel a cukrot és a vizet, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Fektessük bele a narancskarikákat, és lassú tűzön 10 - 15 percet rotyogtassuk, hogy a narancskarikák puhák, de még egészek maradjanak. Ha kész, levesszük a tűzről, a karikákat lecsepegtetjük egy szűrőben, a szirupot félre rakjuk.
  2. A tésztához verjük krémesre a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, olvasztott vajat, mandulalisztet, citromhéjat.
  3. A tortaformát kenjük ki vajjal és/vagy megszórjuk egy kis liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral.
  4. A narancskarikákkal kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. A karikákat bármilyen alkalmatossággal támasszuk ki. (Én csipeszt használtam.)
  5. Sütés után öntsük le még a sziruppal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9330
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Ajánló

Kandírozott naranccsal és mandulaliszttel készült torta már önmagában is tenkíntélyt követel az asztalon. Az én verzíómban mandulaliszt helyett dió van, amely kissé barnás színt kölcsönzött a tésztának. Készíthetjük vérnaranccsal is, az eredmény még lenyűgözőbb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annak, aki kicsit is járatott a cukrászvilágban, igen sokat mond a Donna Hay név, aki a gasztronómia dizájn és trendek királynője. Ausztrál magazinjában jelent meg az alábbi recept, ami azóta már az egész világot bejárta.

Hozzávalók

A tortához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek