Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
67g finomliszt243 kcal
-
5 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
21g víz0 kcal
-
13 kcal
-
13 kcal
-
17g mazsola50 kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
29 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
125g víz0 kcal
-
81 kcal
-
81 kcal
-
100g mazsola299 kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
39.1g finomliszt142 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
11.7g vaj84 kcal
-
11.7g tojássárgája38 kcal
-
12.2g víz0 kcal
-
8 kcal
-
2.4g kandírozott ananász8 kcal
-
9.8g mazsola29 kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 134.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1940.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 279 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 1063 mg
-
Retinol - A vitamin: 1250 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1390 micro
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
só ízlés szerint
-
1 db vanília
-
6 db tojássárgája
-
1.3 dl víz
-
2.5 dkg kandírozott narancshéj
-
2.5 dkg kandírozott ananász
-
10 dkg mazsola
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze a cukorral, élesztővel, sóval, a citrom héjával, és a vaníliával.
- A puha margarint darabolva adjuk hozzá, és lépésenként a tojásnak a sárgáját, miközben adagoljuk hozzá a langyos vizet. Addig keverjük-kavarjuk a tésztát, míg fényét nem nyeri.
- Takarjuk le, és jó egy órát hagyjuk nyugodni. Ezután adjuk hozzá a kandírozott gyömölcsöket, és megint hagyjuk a tésztát letakarva fél órára magára.
- Egy 16 cm-es cserepet áztassunk vízbe, béleljük ki sütőpapírral, rakjuk bele a megint átgyúrt tésztát.
- Kelesszük olyan sokáig, míg derekasan meg nem nő. Vágjunk a közepébe egy keresztet, és nyomjuk bele a darab vajat.
- Sütési ideje kb. 1 óra, 180-200 C-on. (Magam kevésbé tartom be az ajánlott sütési időt és fokot, szúró, néző és szagpróbára hagyatkozom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 7912
- Feltöltés dátuma: 2011. november 23.
Ajánló
Azért használtam porélesztőt, mert kenyérdagasztó keverte, és ugyanott nőtt nagyra, de az elkészítés leírása a hagyományos módra utal. Ha akarsz, vegyél 1 cs száraz élesztőnek megfelelő friss élesztőt, az kb. 25 g.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ennek a panettonénak a sütése abból az időszakból ered, amikor több panettone recepttel is próbálkoztam. Belemélyedtem a panettone történelmi folyamatába, és azt gondoltam, hogy megtaláltam az IGAZI receptet. Sőt mivel környezetünkben több olasz "mammák" élnek, beazonosíttattam egynéhánnyal eme receptet, és optimáltattam a hozzávalókat, illetve az elkészítési folyamatot. Ilyen háttérrel csakis a legjobb panettone kell, hogy szülessen. Mondták is, hogy a mázas fazékban sütés a legjobb, de olvadástól féltettem a fazekam fülét, így maradtam a cserépnél. Fontos tudnivaló, hogy a cserépben sütés optikai szempontból utolérhetetlen, de figyelni kell a cserép kiválasztásánál arra, hogy egyenes oldalú cserépedényben, vagy kisebb cserepekben süssük. A képen látható panettone testéhez képest igen nagy fejűre nőtte ki magát, és mikor kivettem a buckát, nem bírt önállóan a saját lábán megállni. Megdőlve is nagyon finom lett, különben nem tárnám a receptet nyilvánosságra. Viszont az igazi, tésztájában hosszúszálú, és illatában meghamisítatlan panettonéig kell még néhány kört futnom.