r
Nosalty Logó

Vadas hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyultanti
Vadas hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

455
Kalória
41.9g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
288.8g
Víz
176.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
8.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 2735 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4711 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44304 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 2735 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A zöldségeket a babérlevéllel és a borókabogyóval kb. egy liter vízben puhára főzzük.
  2. Még langyosan ráöntjük a megtisztított, szeletekre vágott húsra, majd 1-2 napig a hűtőben tartjuk.

A főzéshez

  1. A húst kivesszük a pácléből, a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen a húst fehéredésig mindkét oldalán átsütjük. Felöntjük a páclével, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, teszünk bele mustárt, tejfölt. Ha nem elég sűrű, kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá.
  4. A húshoz adjuk, és összeforraljuk vele, sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Minden családban vannak olyan receptek, amelyek generációkon átívelően vándorolnak, és kétségkívül ezek a legjobbak. Egyszer anyukám meglepett egy saját készítésű szakácskönyvvel, amelyben összegyűjtötte az ilyen családi recepteket. Nagy kincsként őrzöm, a vadas íze mindig a gyerekkoromra emlékeztet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!